Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Fernando Alonso houdt vertrouwen in McLaren

Het team van McLaren had verwacht dit Formule 1 seizoen te kunnen strijden voor de podiumplaatsen maar in Frankrijk werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat ze daar nog steeds ver verwijderd van zijn. Ondanks alle problemen blijft Fernando Alonso positief gestemd.

"Volgens mij was dit met afstand ons slechtste raceweekend van het seizoen. Hopelijk is dit een incident en wordt het geen standaard. We moeten echt aan de bak om beter voor de dag te komen in Oostenrijk en Silverstone," aldus Alonso na afloop van zijn teleurstellend verlopen GP van Frankrijk.

De problemen voor McLaren werden al zichtbaar tijdens de kwalificatie toen zowel Alonso als Vandoorne niet verder kwamen dan Q1. Vanaf de zestiende startplek probeerde Alonso dan ook nog iets van zijn race te maken maar ook dat lukte bepaald niet.

"Over de boordradio was het team absoluut zeer enthousiast. Ik kreeg te horen wat de verschillen waren met de jongens op de plekken vijf en zes terwijl ik als laatste reed en een probleem had met oververhitte remmen."

Vorig jaar reageerde Alonso vaak nogal sarcastisch als de prestaties tegenvielen maar dit jaar houdt de Spanjaard zich opvallend rustig en blijft hij het vertrouwen houden in zijn werkgever.

"We hebben nu helaas geen tijd om de data te bestuderen of nieuwe onderdelen voor de auto te maken om zo een oplossing te vinden. We gaan gewoon in Oostenrijk en Silverstone opnieuw ons best doen. Er komen nog goede dingen aan voor de komende races dus ik heb het volste vertrouwen in het team."

Uiteindelijk stond McLaren opnieuw met lege handen, Alonso viel een ronde voor tijd nog uit en teamgenoot Vandoorne kwam niet verder dan de twaalfde plek.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto