Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso houdt vertrouwen in McLaren

Het team van McLaren had verwacht dit Formule 1 seizoen te kunnen strijden voor de podiumplaatsen maar in Frankrijk werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat ze daar nog steeds ver verwijderd van zijn. Ondanks alle problemen blijft Fernando Alonso positief gestemd.

"Volgens mij was dit met afstand ons slechtste raceweekend van het seizoen. Hopelijk is dit een incident en wordt het geen standaard. We moeten echt aan de bak om beter voor de dag te komen in Oostenrijk en Silverstone," aldus Alonso na afloop van zijn teleurstellend verlopen GP van Frankrijk. De problemen voor McLaren werden al zichtbaar tijdens de kwalificatie toen zowel Alonso als Vandoorne niet verder kwamen dan Q1. Vanaf de zestiende startplek probeerde Alonso dan ook nog iets van zijn race te maken maar ook dat lukte bepaald niet. "Over de boordradio was het team absoluut zeer enthousiast. Ik kreeg te horen wat de verschillen waren met de jongens op de plekken vijf en zes terwijl ik als laatste reed en een probleem had met oververhitte remmen."

Vorig jaar reageerde Alonso vaak nogal sarcastisch als de prestaties tegenvielen maar dit jaar houdt de Spanjaard zich opvallend rustig en blijft hij het vertrouwen houden in zijn werkgever. "We hebben nu helaas geen tijd om de data te bestuderen of nieuwe onderdelen voor de auto te maken om zo een oplossing te vinden. We gaan gewoon in Oostenrijk en Silverstone opnieuw ons best doen. Er komen nog goede dingen aan voor de komende races dus ik heb het volste vertrouwen in het team." Uiteindelijk stond McLaren opnieuw met lege handen, Alonso viel een ronde voor tijd nog uit en teamgenoot Vandoorne kwam niet verder dan de twaalfde plek.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract