Fernando Alonso houdt vertrouwen in McLaren

25 jun. 2018 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Het team van McLaren had verwacht dit Formule 1 seizoen te kunnen strijden voor de podiumplaatsen maar in Frankrijk werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat ze daar nog steeds ver verwijderd van zijn. Ondanks alle problemen blijft Fernando Alonso positief gestemd.

Alonso: 'We gaan ons best doen in Oostenrijk'

"Volgens mij was dit met afstand ons slechtste raceweekend van het seizoen. Hopelijk is dit een incident en wordt het geen standaard. We moeten echt aan de bak om beter voor de dag te komen in Oostenrijk en Silverstone," aldus Alonso na afloop van zijn teleurstellend verlopen GP van Frankrijk.

De problemen voor McLaren werden al zichtbaar tijdens de kwalificatie toen zowel Alonso als Vandoorne niet verder kwamen dan Q1. Vanaf de zestiende startplek probeerde Alonso dan ook nog iets van zijn race te maken maar ook dat lukte bepaald niet.

"Over de boordradio was het team absoluut zeer enthousiast. Ik kreeg te horen wat de verschillen waren met de jongens op de plekken vijf en zes terwijl ik als laatste reed en een probleem had met oververhitte remmen."

Vorig jaar reageerde Alonso vaak nogal sarcastisch als de prestaties tegenvielen maar dit jaar houdt de Spanjaard zich opvallend rustig en blijft hij het vertrouwen houden in zijn werkgever.

"We hebben nu helaas geen tijd om de data te bestuderen of nieuwe onderdelen voor de auto te maken om zo een oplossing te vinden. We gaan gewoon in Oostenrijk en Silverstone opnieuw ons best doen. Er komen nog goede dingen aan voor de komende races dus ik heb het volste vertrouwen in het team."

Uiteindelijk stond McLaren opnieuw met lege handen, Alonso viel een ronde voor tijd nog uit en teamgenoot Vandoorne kwam niet verder dan de twaalfde plek.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen