© McLaren

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'In Australië weten we waar we staan'

11 mrt. 2018 15:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso klaagde de afgelopen jaren continu over het gebrek aan snelheid waardoor de fanatieke Spanjaard niet voorin kon vechten. Dit jaar wil hij terug naar het podium maar of dat met zijn nieuwe McLaren bolide gaat lukken, dat is nog even afwachten.

Alonso positief gestemd ondanks minste aantal ronden

Nu met Renault als motorleverancier moet 2018 de wederopstanding van McLaren gaan worden. Toch verliepen de testweken ook nu niet zonder slag of stoot.

Zowel Alonso als Vandoorne vielen regelmatig stil waardoor kostbare tijd verloren ging. Hierdoor eindigde McLaren ook troosteloos onderaan met het minste aantal gereden ronden. Slechts 619 ronden tegenover 1040 voor Mercedes. Toch spreekt Fernando Alonso van productieve testweken.

"We hebben veel nieuwe dingen uitgetest en al met al hebben we toch twee hele productieve testweken gehad. Nu hebben we twee weken om alle puzzelstukjes op hun plaats te leggen."

Natuurlijk is het algemeen bekend dat de teams tijdens de testdagen nog niet het achterste van hun tong laten zien en in Australië al met de nodige updates aan de start verschijnen.

Alonso bevestigt inderdaad dat McLaren in Australië met een heel andere auto op de grid zal staan dan tijdens de testdagen in Barcelona.

"De komende twee weken in de fabriek zijn enorm belangrijk om ons voor te bereiden op de eerste race. Qua prestatieniveau en betrouwbaarheid zit er nog wel wat aan te komen. Pas in Australië weten we waar we precies staan omdat iedereen daar voor het eerst met zijn beste afstelling rijdt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen