© McLaren

Nieuwsoverzicht

'Fernando Alonso in gesprek met Ferrari'

25 mei 2018 08:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso had verwacht dat hij dit jaar met McLaren kon strijden om de podiumplekken maar dat is vooralsnog niet het geval. De Spanjaard beraadt zich dan ook over zijn toekomst in de Formule 1. In de Spaanse media wordt in ieder geval volop gespeculeerd over een mogelijke transfer naar Ferrari.

Keert Alonso terug naar Ferrari?

Volgens de website Diario Gol heeft er namelijk vorige week in Barcelona een geheime ontmoeting plaatsgevonden tussen Ferrari en Fernando Alonso. Ongetwijfeld was dat niet zomaar een praatje maar werd er dus wellicht gesproken over de toekomst.

Diaro Gol meldt verder dat niemand minder dan Flavio Briatore, die de belangen van Alonso behartigt, er alles aan doet om ervoor te zorgen dat Alonso terugkeert naar Ferrari.

Toch lijkt deze transfer niet zo voor de hand te liggen. Ten eerste zal Vettel ongetwijfeld niet staan te springen om de komst van Alonso. Met Raikkonen is de Duitser namelijk verzekerd van de rol van eerste rijder, iets wat met Alonso een stuk lastiger ligt.

Ook is het maar de vraag hoeveel Alonso wil inleveren omdat Ferrari hem vast niet hetzelfde salaris als bij McLaren wil betalen. Daarnaast maakt een eventuele overstap naar Ferrari ook een einde aan de Triple Crown aspiraties van Alonso. Ferrari ziet dergelijke uitstapjes namelijk niet zitten.

Kortom, Briatore mag zijn pupil dan graag weer zien rijden voor Ferrari maar de kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, is bepaald niet groot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen