© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'Kans op deelname 24 uur van Le Mans is 50/50'

27 jan. 2018 12:05 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso neemt dit weekend deel aan de 24 uur van Daytona, maar wil later dit jaar ook graag deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De kans dat Alonso met Toyota ook daadwerkelijk gaat deelnemen aan de 24 uur van Le Mans schat hij zelf in op 50%.

Kans op deelname Alonso aan 24 uur van Le Mans 50/50

Dit weekend maakt Fernando Alonso zijn debuut in het langeafstandsracen. De Spanjaard gaat deelnemen aan de 24 uur van Daytona en dat smaakt op voorhand al naar meer.

De 24 uur van Le Mans staat dit jaar hoog op het lijstje van Alonso, nadat hij vorig jaar al een uitstapje maakte naar de Indy500. Bij Toyota lijkt Alonso de kans te krijgen om een gooi te doen naar de overwinning in de 24 uur van Le Mans.

Eind vorig jaar testte Fernando Alonso al voor Toyota en de Spanjaard schat zijn kansen op een stoeltje dan ook vrij hoog in.

"Ik wil graag deelnemen aan Le Mans", begint Alonso. "Als het niet dit jaar gebeurt, dan volgend jaar. Momenteel schat ik mijn kansen op 50/50."

Ook al is Alonso tweevoudig wereldkampioen Formule 1 en beschikt hij over genoeg natuurlijk talent om 'zomaar' in een andere auto te stappen, toch blijkt een stoeltje in de 24 uur van Le Mans ook voor Alonso niet makkelijk te regelen.

"Er zijn veel dingen waar we rekening mee moeten houden en we doen ons best om het te laten kloppen."

"Hopelijk is het antwoord ja. Maar of het antwoord nou ja of nee wordt, iedereen zal het tegelijkertijd met mij weten", besluit Alonso.

Toyota zal binnenkort bekend maken wie de coureurs worden tijdens het seizoen en tijdens de 24 uur van Le Mans. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen