Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso maakt er altijd een grote bende van'

Fernando Alonso staat nog altijd te boek als een van de beste Formule 1 coureurs, maar zijn laatste wereldtitel dateert alweer uit 2006. Volgens F1-legende Piquet is dat grotendeels aan de Spanjaard zelf te wijten.

In 2005 en 2006 won Fernando Alonso de wereldtitel met Renault, maar daarna ging het vaak mis. Hij verkaste naar McLaren en was in 2007 nog dicht bij de titel, maar vertrok vanwege conflicten met Lewis Hamilton al na één seizoen. Zijn terugkeer bij Renault werd geen succes. De overstap naar Ferrari was er een met up's en down's, maar eind 2014 koos Alonso ervoor om zijn contract te laten ontbinden. Een nieuw avontuur bij McLaren-Honda moest hem de gedroomde derde wereldtitel opleveren. Het werd een groot fiasco. " Hij is een fantastische coureur als hij in de auto zit, maar hij is erg slecht als het aankomt op politiek en samenwerking met het team", laat Piquet aan ESPN weten. " Fernando kon drie, vier of misschien zelfs vijfvoudig wereldkampioen zijn geweest. Zijn probleem is dat hij er altijd een grote bende van maakt waar hij is. Daarbij verlaat hij teams ook altijd op het verkeerde moment." " Als je naar een team verhuist moet je ook geduld hebben, samenwerken met het team, ontwikkelen en uiteindelijk win je."

" Als je steeds alleen maar naar het beste team wil is dat niet goed. Je verandert continu, maar je moet ook eens geduldig zijn. Samenwerken met het team en verbeteren." Nelson Piquet ziet Fernando Alonso nog altijd als één van de beste coureurs in de Formule 1. " Ik denk niet dat hij beter is dan Hamilton. Ze zijn op een gelijk level: Alonso, Vettel en Hamilton. De ene keer heeft de één een beter jaar dan de ander."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"