© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso niet tevreden over 'dramatisch' asfalt op Monza

03 sep. 2017 09:12 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië allerminst te spreken over het nieuw aangelegde stuk asfalt op het rechte stuk. Volgens de Spanjaard voldoet het asfalt niet aan de eisen die worden gesteld aan 'Formule 1-asfalt' en is het ook de reden dat Romain Grosjean crashte tijdens de kwalificatie.

Fernando Alonso vindt asfalt op Monza 'Formule 1-onwaardig'

Na de crash van Grosjean aan het eind van het rechte stuk werd de kwalificatie direct stilgelegd. Vervolgens duurde het erg lang voordat de kwalificatie weer werd hervat, mede omdat het asfalt op het rechte stuk zeer glad was en aquaplaning veroorzaakte.

Fernando Alonso was dan ook niet te spreken over het 'andere stuk' asfalt, dat volgens hem ook niet aan de richtlijnen voldeed.

"Het rechte stuk was gewoon te nat", laat hij weten. "Laat ik het zo zeggen, ik denk niet dat het nieuwe stuk asfalt voldeed aan de eisen van de Formule 1. Het is niet acceptabel om twee verschillende stukken asfalt op één circuit te hebben", is Alonso kritisch.

Volgens Alonso was het nieuwe stukje asfalt ook de boosdoener dat de fans lang moesten wachten op een herstart van de kwalificatie, wat hij spijtig en onnodig vindt.

"Het circuit was in prima conditie, behalve dat kleine stukje op het rechte stuk. Het is niet goed voor de fans en voor de televisie. Het is ook niet de eerste keer dat dit gebeurd, dus ik hoop dat de FIA of de FOM hier snel wat aan gaat doen."

Daarmee doelt Alonso op een oplossing op de baan, maar ook erbuiten. "Laten we hopen dat of de FIA het oplost op de baan, of de FOM erbuiten. Dan hebben de fans in ieder geval wat entertainment als ze zo lang moeten wachten", besluit Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen