© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Fernando Alonso reed bijna voor Red Bull'

07 nov. 2017 13:28 Ruud Dimmers 0 reacties
Het had weinig gescheeld of Fernando Alonso had in zijn F1-carrière voor Red Bull gereden. De Spanjaard en het team werden het niet eens over de looptijd van het contract.

Red Bull wil Alonso vastleggen

Fernando Alonso vluchtte eind 2007 al na één seizoen weg bij McLaren, waar hij het aan de stok had met Lewis Hamilton. Na het voeren van diverse gesprekken met andere teams koos Alonso voor een terugkeer naar Renault, maar grote successen bleven daar uit.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, onthult dat Alonso in gesprek was met het team eind 2008. Tot een contract kwam het niet, doordat beide partijen een andere looptijd voor ogen hadden.

"We waren ooit erg dicht bij een deal met Alonso. Helmut Marko en ik spraken met zijn management aan het einde van 2008 over een tweejarig contract. We boden hem een deal voor 2009 en 2010. Fernando wilde slechts voor een seizoen tekenen."

"We hebben daarop geantwoord dat het twee jaar of niets was. De deal werd toen afgeblazen", laat Horner aan Motorsport Magazine weten. 

Na enkele seizoen bij Renault vertrok Alonso naar Ferrari. Daar bleven de gedroomde successen uit en ondertussen was Red Bull oppermachtig. De Spanjaard sprak nog een keer met het team over een overstap.

"Achterin een Alfa spraken we op het vliegveld van Spa met elkaar. Dat moet in 2011 of 2012 zijn geweest. Veel stelden die gesprekken niet voor. De echt serieuze gesprekken vonden plaats in 2008, maar dat liep op niets uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen