Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Fernando Alonso reed bijna voor Red Bull'

Het had weinig gescheeld of Fernando Alonso had in zijn F1-carrière voor Red Bull gereden. De Spanjaard en het team werden het niet eens over de looptijd van het contract.

Fernando Alonso vluchtte eind 2007 al na één seizoen weg bij McLaren, waar hij het aan de stok had met Lewis Hamilton. Na het voeren van diverse gesprekken met andere teams koos Alonso voor een terugkeer naar Renault, maar grote successen bleven daar uit. Christian Horner, teambaas van Red Bull, onthult dat Alonso in gesprek was met het team eind 2008. Tot een contract kwam het niet, doordat beide partijen een andere looptijd voor ogen hadden. " We waren ooit erg dicht bij een deal met Alonso. Helmut Marko en ik spraken met zijn management aan het einde van 2008 over een tweejarig contract. We boden hem een deal voor 2009 en 2010. Fernando wilde slechts voor een seizoen tekenen." " We hebben daarop geantwoord dat het twee jaar of niets was. De deal werd toen afgeblazen", laat Horner aan Motorsport Magazine weten.

Na enkele seizoen bij Renault vertrok Alonso naar Ferrari. Daar bleven de gedroomde successen uit en ondertussen was Red Bull oppermachtig. De Spanjaard sprak nog een keer met het team over een overstap. " Achterin een Alfa spraken we op het vliegveld van Spa met elkaar. Dat moet in 2011 of 2012 zijn geweest. Veel stelden die gesprekken niet voor. De echt serieuze gesprekken vonden plaats in 2008, maar dat liep op niets uit."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China