Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso verwacht geen verrassingen in Australië

Fernando Alonso draait inmiddels alweer wat jaartjes mee in de koningsklasse van de autosport. De Spanjaard wil dit jaar met McLaren weer strijden om de podiumplekken maar houdt een slag om de arm of dit in Australië al direct mogelijk is.

Ondanks dat McLaren zelf spreekt van twee productieve testweken in Barcelona bungelde het team troosteloos onderaan. Slechts 599 ronden legden Alonso en Vandoorne in totaal af. Het team kampte met verschillende problemen waardoor kostbare tijd verloren ging. Toch denkt de tweevoudig wereldkampioen niet dat McLaren hierdoor op achterstand begint aan het nieuwe seizoen. In gesprek met Crash.net blikt hij alvast vooruit op de openingsrace in Australië en laat hij weten geen verrassingen te verwachten in Australië. "Ik denk dat elk team nu grotendeels wel klaar is voor Australië en zich met behulp van de simulator voorbereidt op de eerste race." "Natuurlijk hebben we in Barcelona veel tijd verloren maar de setup die we daar gebruikten is anders dan in Australië dus nee, ik maak me totaal geen zorgen om die verloren tijd. Het heeft zelfs geen enkele betekenis als we terugkomen in Spanje voor de Grand Prix omdat het weer dan compleet anders is."

Toch is Alonso er niet helemaal gerust op, hij maakt zich vooral zorgen hoe de nieuwe Pirelli banden zich gaan gedragen. "Het slechte weer speelde natuurlijk wel een belangrijke rol. Vooral omdat we de nieuwe regenbanden niet hebben kunnen testen. Normaal werken we een heel programma af waaronder ook het starten achter de safety car. Doordat het zo koud was, hebben we ook geen kans gehad om de regenbanden verder te testen." "Hopelijk heeft dat geen gevolgen voor de eerste races als het dan regent."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'