Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso: 'Vettel was een gemakkelijke prooi'

Na goede resultaten in Melbourne en Bahrein was Alonso gebrand op een top tien klassering in de GP van China. Met de zevende plek overtrof hij zijn eigen verwachtingen maar kreeg deze volgens eigen zeggen een beetje cadeau.

Natuurlijk was het een bijzonder beeld; een McLaren die een Ferrari verschalkt maar Alonso gaf na afloop van de race ruiterlijk toe dat Vettel een gemakkelijk prooi was na zijn touché met Verstappen. "Het was inderdaad niet helemaal een eerlijk gevecht omdat Sebastian zijn auto beschadigd was en ik gewoon sneller was in de bochten. Ik was echt verrast toen ik hem langzamer zag rijden aan het einde van de race. Hij had duidelijk problemen in de bochten want hij ging erg wijd. Bij de eerste kans die ik kreeg, ging ik ervoor en haalde ik hem in. Misschien niet helemaal eerlijk maar ook dat is racen."

Net als zijn teamgenoot Vandoorne baalt ook Alonso van het moment waarop de safety car naar buiten kwam. "Het is duidelijk dat de safety car niet in ons voordeel was. We zaten op een andere strategie met een hele lange eerste stint en dat had ons denk ik uiteindelijk nog wel een paar plekken opgeleverd. Door de safety car kreeg iedereen de kans om banden te wisselen en dat was voor ons erg jammer. Het ging vandaag in ieder geval een stuk beter dan gisteren, de race was erg leuk met mooie gevechten met opnieuw een mooi resultaat voor het team." Alonso staat nu zesde in het WK met 22 punten.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"