© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso: 'Vettel was een gemakkelijke prooi'

15 apr. 2018 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Na goede resultaten in Melbourne en Bahrein was Alonso gebrand op een top tien klassering in de GP van China. Met de zevende plek overtrof hij zijn eigen verwachtingen maar kreeg deze volgens eigen zeggen een beetje cadeau.

Alonso blij met derde puntenfinish op rij

Natuurlijk was het een bijzonder beeld; een McLaren die een Ferrari verschalkt maar Alonso gaf na afloop van de race ruiterlijk toe dat Vettel een gemakkelijk prooi was na zijn touché met Verstappen.

"Het was inderdaad niet helemaal een eerlijk gevecht omdat Sebastian zijn auto beschadigd was en ik gewoon sneller was in de bochten. Ik was echt verrast toen ik hem langzamer zag rijden aan het einde van de race. Hij had duidelijk problemen in de bochten want hij ging erg wijd. Bij de eerste kans die ik kreeg, ging ik ervoor en haalde ik hem in. Misschien niet helemaal eerlijk maar ook dat is racen."

Net als zijn teamgenoot Vandoorne baalt ook Alonso van het moment waarop de safety car naar buiten kwam.

"Het is duidelijk dat de safety car niet in ons voordeel was. We zaten op een andere strategie met een hele lange eerste stint en dat had ons denk ik uiteindelijk nog wel een paar plekken opgeleverd. Door de safety car kreeg iedereen de kans om banden te wisselen en dat was voor ons erg jammer. Het ging vandaag in ieder geval een stuk beter dan gisteren, de race was erg leuk met mooie gevechten met opnieuw een mooi resultaat voor het team."

Alonso staat nu zesde in het WK met 22 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen