Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Fernando Alonso voelde zich vernederd door Honda’

De combinatie McLaren-Honda bleek ook in 2017 geen gelukkige. Waar Honda vooruitgang beloofde aan McLaren, leek het eerder op achteruitgang. Fernando Alonso voldoe zich daardoor vernederd, gefrustreerd en verdrietig, aldus teambaas Eric Boullier.

Na een dramatisch 2015 en een iets beter 2016 hoopte McLaren met Honda in 2017 definitief de aansluiting te kunnen vinden met de topteams. Het resultaat was echter vrij schokkend. De Honda-motor was nog langzamer dan voorheen en qua betrouwbaarheid leek het helemaal nergens op. Volgens McLaren-teambaas Eric Boullier was de uitkomst van de wintertest in Barcelona voor Fernando Alonso een ontluistering. “Fernando had zich in de winter uit de naad gewerkt en verwachtte een sterk Honda in 2017.” “Toen in Barcelona bleek dat we op motorisch gebied achteruit waren gegaan was dat een mix van verdriet, vernedering en frustratie” , vertelt Boullier tegenover Motorsport.com.

In Singapore kwam die vernedering tot een hoogtepunt, al was het uiteindelijk niet Honda dat zorgde voor een kleine ontploffing bij Alonso. Nadat hij al vroeg uitviel door een crash sloeg hij naar eigen zeggen een gat in de muur. “Soms moet hij zijn frustatie kwijt” , legt Bouillier uit. “Als je weet dat je een van de beste bent, maar je kan het niet laten zien dan is dat frustrerend.” Volgend seizoen kan Alonso misschien wel laten zien dat hij de beste is, als McLaren met Renault-motoren rijdt. “Als Fernando voelt dat hij competitief kan zijn, dan zal hij zijn tegenstanders geen centimeter ruimte geven” , aldus Boullier.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China