© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso ziet samenwerking met Daniel Ricciardo wel zitten

15 jul. 2017 17:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Al voordat de strijd om de pole voor de GP van Engeland losbarstte, wist Fernando Alonso zijn startplek al. Dankzij een gridstraf van maar liefst 30 plaatsen, was P20 voor de Spanjaard al gereserveerd. In de kwalificatie reed Alonso dan ook vrij rond en dat resulteerde in een opzienbarend resultaat!

Fernando Alonso gokt op een chaotische GP van Engeland

Fernando Alonso slaagt er ieder raceweekend weer in om de fans te laten juichen. Ook op Silverstone stonden de fans massaal voor de McLaren coureur op de banken. De Spanjaard liet tijdens Q1 zien dat hij nog steeds een coureur is waar rekening mee gehouden moet worden.

Lange tijd leek het erop dat onze eigen Max Verstappen in Q1 de snelste was. Echter, op de valreep sloeg Alonso toe op zijn slicks en zorgde daarmee voor een daverende verrassing. Voor het eerst sinds 2013 stond McLaren weer bovenaan een tijdenlijst. Alonso ziet dit dan ook als een flinke opsteker voor de race.

"We haalden het maar net maar het pakte gelukkig goed uit. Het was geweldig om iedereen op de tribunes uit zijn dak te zien gaan. Voor de fans en natuurlijk ook voor McLaren was het een mooi moment."

In Q2 kon Alonso helaas niet voor een nieuw huzarenstukje zorgen. Hij bleef steken op de dertiende tijd en werd daarnaast verslagen door zijn teamgenoot Vandoorne. Door zijn vele gridstraffen start de tweevoudig wereldkampioen morgen in de race vanaf P20.

Toch ziet hij wel mogelijkheden in de race. Vooral omdat hij op de laatste startrij gezelschap krijgt van niemand minder dan Daniel Ricciardo. De Red Bull coureur moest zijn kwalificatiesessie in Q1 al snel afbreken en start daarom vanaf P19.

"Ricciardo wil ongetwijfeld zo snel mogelijk naar voren, dus ik hoop dat ik hem kan volgen. Als hij zorgt voor een vrije baan en de nodige chaos veroorzaakt, dan kan ik daar mooi van profiteren!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen