Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari applaudisseert voor het incasseringsvermogen van Leclerc en Sainz

Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben tijdens het seizoen 2022 enkele moeilijke momenten doorstaan, maar volgens Ferrari zijn beide coureurs in staat hun emoties onder bedwang te houden.

Leclerc Binotto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft haar coureurs geprezen voor de manier waarop ze zijn omgegaan met de 'pijnlijke' dieptepunten die het team in 2022 heeft gehad. Naast de hoogtepunten hebben Charles Leclerc en Carlos Sainz beiden een aantal moeilijke momenten moeten doorstaan gedurende het seizoen; rijdersfouten, mechanische problemen en strategische missers.

Tijdens de Grand Prix van Frankrijk uitte Leclerc zijn frustratie nadat hij de leiding over de race verloor door zijn crash. De Monegask schreeuwde woedend over de teamradio na de fout, waar hij zichzelf de schuld van gaf.

Laurent Mekies, Race Director van Ferrari, gelooft echter niet dat Leclerc emotioneler is dan Sainz wanneer het fout gaat.

De aanpak van Leclerc en Sainz na problemen

Mekies legt uit hoe beide coureurs in staat zijn om na een lastige gebeurtenis hun emoties snel onder controle te krijgen en te kunnen analyseren wat er gebeurd is. "Met beide jongens hebben we dit seizoen heel mooie hoogtepunten een heel pijnlijke dieptepunten gehad", vertelt Mekies aan de media, waaronder RacingNews365.

"En in beide opzichten, als ze terugkomen in de garage en ze hebben gekeken naar wat er is gebeurd, zijn ze in staat om zichzelf te resetten om na een kwartier in de leermodus te zitten."

"Je moet dat dus los zien van wat je misschien in the heat of the moment op de radio hoort als ze vol adrenaline zitten. Ik denk dat het twee verschillende dingen zijn."

"Maar wanneer ze uit de auto zijn, zijn ze na een uur weer terug in de analysemodus en tonen ze weinig emotie op een negatieve manier. Geen negatieve emoties, maar in plaats daarvan zie je dat ze er nog meer gemotiveerd door worden."

Ferrari wil niet dat Leclerc verandert

Terwijl de strategische fouten van Ferrari tijdens de Grand Prix van Hongarije in de schijnwerpers kwamen te staan, was het Leclerc's eigen fout van een week eerder in Frankrijk die de discussie aanwakkerde. Moet de Monegask wat veranderen?

Mekies laat weten dat het team zich geen zorgen maakt en dat ze niet willen dat Leclerc iets aan zijn rijstijl verandert. "Laten we uitgaan van zijn snelheid", vertelt Mekies.

"Hij heeft ook dit jaar weer zo'n uitmuntende pace laten zien, dat je dat aspect niet wil veranderen. En Charles heeft ons niet nodig om, als groot coureur, te begrijpen waar de limiet ligt."

"Hij is daar een meester in en, zoals ieder mens doet, kunnen er fouten gemaakt worden. We kijken naar hoe buitengewoon iemand is in plaats van dat we kijken naar de dingen die niet goed gaan. We willen niet dat hij iets verandert."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken