Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-baas Binotto 'niet verrast' door sterk optreden Leclerc

Charles Leclerc wordt door velen gezien als dé grote tegenstrever van Max Verstappen. De Monegask is immers evenals de Nederlander 21 jaar oud en rijdt vanaf dit jaar tevens voor één van de topteams. Bij Ferrari, sinds kort zijn werkgever, kijkt teambaas Mattia Binotto niet op van zijn nieuwe pupil.

Leclerc wist tijdens de testdagen in Spanje namelijk behoorlijk sterk mee te draaien. Zijn rapste rondje van de testdagen was uiteindelijk goed voor een derde tijd overal, slechts een honderdste verwijderd van teammaat Sebastian Vettel.

Binotto vond het na afloop eigenlijk al normaal om Leclerc vooraan mee te zien rijden. "Charles is een ontzettend goede coureur, hij is heel erg snel en dat weten we op de burelen van het hoofdkantoor in Maranello al jaren. Hij was gefocust op het begrijpen van de nieuwe wagen, de SF90, en heeft nauw samengewerkt met het team van engineers." "Het is geen verrassing dat Charles gelijk goed voor de dag komt. Wij weten zelf al een tijdje dat de keuze voor hem een juiste is geweest. We zagen vorig jaar, toen hij nog voor Sauber (tegenwoordig Alfa Romeo, red.) reed, dat hij bijzonder snel is." Leclerc zou in eerste instantie als tweede rijder bij Ferrari aanschuiven, maar daar kwam teambaas Binotto in tweede instantie op terug. " Charles hoeft zich niet in te houden ", sprak de in Zwitserland geboren Italiaan op vrijdag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"