Ferrari-baas: 'Dreigement om F1 te verlaten is serieus'

03 dec. 2017 11:29 Rik Alkema 3 reacties
Hoewel Ferrari in het verleden al vaker heeft gedreigd om de Formule 1 te verlaten, is het deze keer serieus. Ferrari-baas Sergio Marchionne waarschuwt iedereen die het dreigement niet serieus niet neemt. Als het nieuwe motorreglement niet verandert, stapt Ferrari uit de Formule 1 volgens Marchionne.

Sergio Marchionne waarschuwt voor vertrek Ferrari

Toen de eerste ideeën voor het nieuwe motorreglement eind oktober werden gepresenteerd, was de Ferrari-baas al laaiend.

Marchionne dreigde met een vertrek uit de Formule 1 als de regels niet gaan veranderen. Dat dreigement herhaalde hij gisteren tijdens de presentatie van de samenwerking tussen Alfra Romeo en Sauber.

"We hebben nog even om tot een geschikte overeenkomst te komen, maar het dreigement dat Ferrari de Formule 1 wil verlaten is serieus", aldus Marchionne.

Ferrari is het enige team dat al vanaf het eerste seizoen in 1950 meedoet. Het historisch belang van Ferrari voor de Formule 1 is dus groot en daarom krijgt het team al jarenlang een flinke bonus.

Desalniettemin moet het reglement veranderen volgens Marchionne. Anders zal Ferrari vanaf 2021 uit de Formule 1 stappen.

"De overeenkomst met Sauber eindigt op het moment dat het nieuwe motorreglement ingaat, dus we denken er serieus over na", vervolgt Marchionne.

"We moeten een overeenkomst sluiten die goed is voor de sport, maar de voorwaarden moeten ook duidelijk en acceptabel zijn", besluit Marchionne.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen