Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix China 2019

Ferrari-baas snapt onvrede Leclerc: "Hij heeft het recht om boos te zijn"

Dankzij een goede start nam Charles Leclerc, vertrokken vanaf P4, de derde plaats van Ferrari-teammaat Sebastian Vettel over. Tijdens de beginfase van de Chinese Grand Prix werd hem echter verzocht om zijn Duitse collega weer langszij te laten. Uiteindelijk gaf Leclerc aan die vraag toe, maar niet zonder slag of stoot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Meermaals vroeg Leclerc zich hardop over de boardradio af of Ferrari wel de juiste keuze maakte. Naderhand werd hij tot overmaat van ramp op een alternatieve strategie gezet, waardoor ook de vierde plaats aan zijn neus voorbij ging. Verstappen bleek namelijk een rappere pitstoptactiek door te hebben gevoerd.

"Ik heb begrip voor het gevoel van Charles", spreekt Ferrari-teambaas Mattia Binotto na het 56 ronden durende onderhoud op het Shanghai International Circuit. "Het is vervelend voor hem, maar op een bepaald moment in de race waren de Mercedessen nu eenmaal sneller. We probeerden Sebastian een kans te geven om het gat naar die Mercedessen te dichten", zegt de Italiaan tegen Sky Sports. "Het was zeker niet de bedoeling om een van beiden de voorkeur te geven. Als team hebben we geprobeerd het meest ideale resultaat na te streven. Ik denk dat Charles het recht heeft om boos te zijn, als hij boos is. Het is vervelend voor hem. Misschien dat hij de volgende keer het voordeel heeft."

Waar Leclerc teleurstellend vijde werd, daar deed Vettel aan schadebeperking met een derde plek achter de dominerende Mercedessen. Lewis Hamilton zegevierde in China, Valtteri Bottas werd tweede. In de strijd om het wereldkampioenschap heeft Mercedes logischerwijs geweldige zaken gedaan: Hamilton en Bottas leiden het WK met respectievelijk 68 en 62 WK-punten, waardoor het teamtotaal op 130 stuks staat. Ferrari heeft na drie Grands Prix 73 punten.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China