Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari bevestigt lucratieve deal met nieuwe titelsponsor

Ferrari heeft een nieuwe titelsponsor. Het bedrijf HP stapt in en maakt ook deel uit van de nieuwe naam: Scuderia Ferrari HP.

Leclerc China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het hing al even in de lucht en is nu bevestigd: Ferrari heeft een nieuwe titelsponsor in HP. Het Italiaanse team maakt dat bekend in een persbericht. Ferrari gaat vanaf de Grand Prix van Miami door het leven als Scuderia Ferrari HP en voorafgaand aan het GP-weekend wordt er ook een speciale livery onthuld. Eerder was al duidelijk dat het om een lucratieve deal gaat. HP zou tussen de 90 en 100 miljoen euro per jaar gaan betalen, waarmee het de deal tussen Oracle en Red Bull Racing zou evenaren.

Benedetto Vigna, de CEO van Ferrari, reageert verheugd op de nieuwe samenwerking. "Onze oprichter heeft ons zijn voortdurende wil om vooruitgang te boeken doorgegeven. Daarom hebben we de drang om te innoveren op de weg en op het circuit evenals onze toewijding aan een duurzame toekomst, van CO2-neutraliteit tot de opleiding van de jongere generatie. In HP hebben we dezelfde waarden gevonden, waardoor het een ideale partner is. We kijken ernaar uit om onze samenwerking te starten en samen nieuwe kansen en uitdagingen aan te gaan."

Ook Enrique Lores, de CEO van HP, is blij. "Met technologie, prestaties en uitzonderlijk vakmanschap die de toekomst voeden, is de samenwerking tussen HP en Ferrari een natuurlijke fit. Beide merken zijn gebouwd op een rijke geschiedenis. Door deze unieke samenwerking hebben we ook de mogelijkheid om een nieuw publiek te bereiken, zakelijke groei te stimuleren en een blijvende impact te creëren voor onze gezamenlijke klanten en gemeenschappen. Samen zullen we het wereldwijde podium van de racerij benutten om duurzame innovatie te versnellen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez