Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

"Ferrari-coureurs mogen voorbeeld nemen aan schuldbewuste Hamilton"

Formule 1-baas Ross Brawn heeft een welgemeend advies voor de beide Ferrari-coureurs. Wat hem betreft mogen Sebastian Vettel en Charles Leclerc een voorbeeld nemen aan Lewis Hamilton, de Mercedes-coureur die direct een persoonlijke fout toegaf.

Vettel Leclerc Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Waar Lewis Hamilton in Brazilië tegen Alexander Albon reed, reden de Ferrari-coureurs elkaar in de wielen. Het waren twee onnodige incidenten, maar de Ferrari-coureurs kregen aanzienlijk meer kritiek dan de Mercedes-coureur. De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, weet waar hem dat in zit.

"Ik ga me niet uitlaten over welke Ferrari-coureur in mijn ogen de meeste schuld had aan het incident. Ik denk echter wel dat het goed was geweest als één van de coureurs zijn hand op had gestoken à la Lewis Hamilton. Hij bood immers direct zijn verontschuldigingen aan aan Albon, iets waar de Ferrari-coureurs een voorbeeld aan kunnen nemen", zo blikt Brawn terug op de Braziliaanse Grand Prix.

De Brit heeft nóg een welgemeend advies, dit keer gericht aan het hele team van Ferrari: "Als het team de dominantie van Mercedes écht wil doorbreken, dan moet het Vettel en Leclerc niet alleen een winnende auto geven, maar moet het ook een manier zien te vinden om herhaling van dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen."

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez