Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

"Ferrari-coureurs mogen voorbeeld nemen aan schuldbewuste Hamilton"

Formule 1-baas Ross Brawn heeft een welgemeend advies voor de beide Ferrari-coureurs. Wat hem betreft mogen Sebastian Vettel en Charles Leclerc een voorbeeld nemen aan Lewis Hamilton, de Mercedes-coureur die direct een persoonlijke fout toegaf.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Waar Lewis Hamilton in Brazilië tegen Alexander Albon reed, reden de Ferrari-coureurs elkaar in de wielen. Het waren twee onnodige incidenten, maar de Ferrari-coureurs kregen aanzienlijk meer kritiek dan de Mercedes-coureur. De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, weet waar hem dat in zit.

"Ik ga me niet uitlaten over welke Ferrari-coureur in mijn ogen de meeste schuld had aan het incident. Ik denk echter wel dat het goed was geweest als één van de coureurs zijn hand op had gestoken à la Lewis Hamilton. Hij bood immers direct zijn verontschuldigingen aan aan Albon, iets waar de Ferrari-coureurs een voorbeeld aan kunnen nemen", zo blikt Brawn terug op de Braziliaanse Grand Prix.

De Brit heeft nóg een welgemeend advies, dit keer gericht aan het hele team van Ferrari: "Als het team de dominantie van Mercedes écht wil doorbreken, dan moet het Vettel en Leclerc niet alleen een winnende auto geven, maar moet het ook een manier zien te vinden om herhaling van dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen."

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

22 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"