Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs verrast door eigen crashes in derde sector

Sebastian Vettel en Charles Leclerc hebben vandaag beiden problemen gehad in de negentiende bocht van het Yas Marina Circuit, iets waarvan ze naar eigen zeggen door zijn verrast.

Qua merkwaardigheden sprong de vrijdag van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi er niet uit, maar er waren wel degelijk een aantal incidenten. Naast de botsing tussen aanstichter Valtteri Bottas en Romain Grosjean sprongen vooral de vele problemen in bocht negentien eruit. Beide Ferrari-coureurs waren verrast door de moeilijkheden in de linkerknik. Charles Leclerc vertelt hierover na afloop van de vrije trainingen voor de microfoon van RacingNews365 . "Ik weet niet waarom het zo lastig was vandaag in bocht negentien, er is daar wel degelijk grip. De marge is echter redelijk klein, als je vijf of tien centimeter naast de ideale lijn zit, kom je op het astroturf terecht en daar is aanzienlijk minder grip. Het heeft een aantal coureurs verrast vandaag, waaronder Vettel en mijzelf." Tekst gaat verder onder de video.

1200500928547213312

Formula 1 has a new villain! And its name... is Turn 19 at @ymcofficial 😈 #AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/evjWHdqcbQ — Formula 1 (@F1) November 29, 2019

Sebastian Vettel was eveneens overdonderd door het plotse verlies aan grip, zo vertelt hij. "Het was een verrassing. Ik had niet verwacht dat ik zou spinnen", aldus de Duitse coureur, die zelfs tegen de muur aanreed. "Het was gelukkig een onschuldige touché, waarbij er, afgezien van de velg, nagenoeg niets was beschadigd aan de auto." De Ferrari-coureurs gaven naderhand beiden ook aan moeite te hebben met de SF90 in de laatste sector, het gedeelte van de baan waar de negentiende bocht ook ligt. De Scuderia krijgt de bandentemperatuur hier vooralsnog niet onder controle. Met medewerking van Aaron Deckers. Beluister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel de vooruitblikken op de Grand Prix van Abu Dhabi.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"