Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari deelt tik uit aan McLaren: "Maar het is nog niet voorbij"

Ferrari lijkt er vandoor te gaan met de derde plaats in het constructeurskampioenschap van 2021. De Italiaanse renstal heeft een voordeel op rivaalteam McLaren, maar waarschuwt dat het papaja gekleurde team snel terug kan slaan.

Norris Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In de afgelopen triple header heeft Ferrari een enorme klap uitgedeeld in het gevecht om P3 bij het constructeurskampioenschap. Charles Leclerc en Carlos Sainz haalden veel meer punten dan de mannen van McLaren waardoor de Scuderia nu 39 en een halve punt voorstaat in het gevecht om de plaats achter Red Bull en Mercedes.

Toch waarschuwt Mattia Binotto ervoor dat de Britse renstal voor een ommekeer kan zorgen en het gat nog kan dichten in de laatste twee races van het 2021-seizoen. "Ik ben ervan overtuigd dat het kampioenschapsgevecht nog niet over is", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Er zijn nog twee races te gaan en we leggen alle focus op het beste uit onze prestaties halen."

Forse verbeteringen bij Ferrari

Ferrari lijkt de grote favoriet te zijn voor P3 in de constructeurs, al is Binotto al lang tevreden als dit uiteindelijk toch niet lukt. "We zijn ongetwijfeld sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. We waren zesde en hadden heel weinig punten. Ik denk dat we het meeste eruit hebben gehaald als we kijken naar de reglementen van dit jaar, waardoor er vrij weinig aangepast mocht worden aan de auto."

"In 2021 moeten we verder ook onze prioriteiten leggen bij de ontwikkelingen voor het seizoen van 2022. Over het algemeen heeft het team geweldige progressie geboekt voor wat er dit jaar mogelijk was. Ik ben dus erg blij en ja, de derde plaats zou een geweldige uitkomst zijn van alle moeite", sluit de Italiaan mee af."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x