Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari dreigt met veto om wijziging F1-motoren tegen te gaan

In navolging op Mercedes en Renault is ook Ferrari niet te spreken over de voorgenomen regels voor de nieuwe F1-motoren. De Italianen kunnen zelfs een veto uitspreken tegen deze nieuwe regels.

De nieuwe F1-regels stuiten op veel kritiek van de autofabrikanten. Mercedes, Renault en Ferrari lieten hun afkeur al duidelijk horen. Red Bull teambaas Christian Horner spreekt zijn vrees uit dat Ferrari en Mercedes de nieuwe regels willen dwarsbomen. " Op de een of andere manier zitten wij volgens Horner het team van Red Bull altijd dwars", laat Ferrari-teambaas Arrivabene weten. Volgens Arrivabene hebben Ferrari en Mercedes het recht om een erg duidelijke mening te vormen over de nieuwe motoren. " Het is geen vraag of Mercedes of Ferrari dwarsliggen. Natuurlijk draait het niet alleen om deze twee fabrikanten, maar wij zijn wel de fabrikanten van de motoren."

Ferrari beschikt over de mogelijkheid om een veto uit te spreken tegen de voorgenomen veranderingen. Het is een absurde situatie in de Formule 1 waarin de macht bij enkele teams ligt in plaats van bij de bestuurders. " Op een bepaald moment kunnen we ons recht gebruiken om onze veto uit te spreken." " Maar we werken met serieuze mensen samen, mensen die onze bezwaren begrijpen. Ik hoop daarom dat het niet nodig is om een veto uit te spreken." Mercedes, Renault en Ferrari heeft de hoop dat de nieuwe motorformule onder hun druk alsnog wordt aangepast. Onder andere het verhogen van de toeren met 3000 RPM, een concept zonder MGU-H en beperking van de ontwikkelingsvrijheid op bepaalde punten, zijn een doorn in het oog van de fabrikanten.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"