Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-droom blijkt wéér een nachtmerrie voor Italiaanse media: "Dat moment was niet om aan te zien"

Op de maandagmorgen mag je gerust stellen dat de Italiaanse media in mineur zijn na de middelmatige vertoning van Ferrari in de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië.

Leclerc Sainz Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Negende en tiende. Meer zat er in de Formule 1 Grand Prix van van Groot-Brittannië niet in voor Ferrari, waarmee het op zijn best het vijfde team was. De Italiaanse media zien het hoofdschuddend aan. De Gazzetta dello Sport wordt er moedeloos van: "Telkens weer dromen we dat Ferrari wat kan doen, maar op Silverstone ging het strategisch fout en blijven we wederom teleurgesteld achter na een conservatieve aanpak van de race."

"Het ademloze Ferrari krijgt een 5. Het liet na ra races in Canada en Oostenrijk zien dat er voor betere prestaties echt meer nodig is dan wat updates voor de auto. Het team heeft een stap achteruit gezet", concludeert de krant, die wel vol lof is over Verstappen: "Zonder hem zou dit kampioenschap veel onvoorspelbaarder zijn geweest, maar hij is onverslaanbaar."

Pijnlijk puntje

Ook Corriere dello Sport ziet Ferrari eerder wegzakken dan klimmen: "Ferrari is zinkende en was het zesde team op de grid dit weekend. De Ferrari-fans zitten ingesnoerd in een achtbaan en dit weekend was het weer incasseren geblazen."

"Natuurlijk mag Ferrari een beetje mopperen over de timing van de safety car, maar daar lag zeker niet het grootste probleem", zo vervolgt de publicatie streng. "Het ontbrak simpelweg aan racepace en het moment waarop Carlos Sainz door drie man werd ingehaald, was niet om aan te zien."

De krant hoort de alarmbellen rinkelen, niet alleen bij Ferrari, maar ook bij Mercedes: "McLaren maakt rap stappen en dat met een Italiaanse teambaas (Andrea Stella, red.) aan het roer. De opmars van McLaren is ook extra pijnlijk voor Mercedes, dat de motoren levert aan dat team."

Tot slot stipt ook de Corriere della Sera het door laatstgenoemde medium benoemde pijnpunt aan: "Bij McLaren is het nota bene een ex-Ferrari-man die het team nu naar voren brengt." Voor de krant is slechts één conclusie passend: "Het is tijd om deze pagina om te slaan en naar volgend jaar te gaan kijken."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership