Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari en Hamilton aan elkaar gekoppeld: "Hij kan al hun problemen oplossen"

Waar gaan we Lewis Hamilton volgend seizoen zien? Gewoon bij Mercedes, of stopt hij wellicht? Als het aan voormalig F1-teambaas Eddie Jordan ligt, maakt de zevenvoudig wereldkampioen een verrassende transfer naar een concurrent.

Gaat die recordbrekende achtste wereldtitel van Lewis Hamilton er ooit nog komen? Dan moet de 38-jarige Brit zeker nog een jaar doorgaan nu Red Bull en Max Verstappen op koers liggen voor titelprolongatie. Het contract van Hamilton bij Mercedes loopt aan het einde van dit seizoen af en de grote vraag is waar de toekomst van Hamilton ligt. Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan is een langer verblijf bij Mercedes niet wenselijk. Hij ziet Hamilton graag de verrassende overstap maken naar grote concurrent Ferrari. "Er is volgens mij maar één plek waar hij heen kan en dat is Ferrari. Een man met zoveel talent, ik denk dat het een 'match made in heaven' zou kunnen zijn", vertelde Jordan aan Express Sport . "Ik denk dat Ferrari moet worden opgeschud en ik denk dat Lewis Hamilton ook moet worden opgeschud."

Pasta eten met de jongens

Jordan, die eveneens zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher liet debuteren in de Formule 1, is een groot voorstander van een Italiaanse overstap van Hamilton. "Als Lewis doorgaat, denk ik dat hij een verandering nodig heeft. Voor zijn mindset, voor zijn drive, voor zijn plezier. Italiaans leren, pasta eten met die jongens, het is een andere wereld. En omdat ik zelf een team hebben geleid, heb ik altijd gezien hoe anders Ferrari werkt en ik zou Lewis graag in die omgeving zien." Volgens Jordan kan Hamilton ervoor zorgen dat Ferrari weer terugkeert aan de top in de Formule 1. "Ik denk dat hij ze echt wakker kan schudden. Ik denk dat hij ze een nieuwe richting op kan sturen en dat hij veel van de kleine problemen die Ferrari heeft gehad kan laten verdwijnen." Als het aan Jordan ligt, gaat de verrassende transfer er komen. Maar of het realistisch is? "Daarom zou ik, voordat hij volledig met pensioen gaat, graag zien dat Lewis een jaar of twee naar Ferrari gaat om te zien wat er zou gebeuren. Het is een geweldig verhaal. Het is onwaarschijnlijk dat het gebeurt, maar het is mijn droom."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"