Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull grote afwezige tijdens extra testdagen, Mercedes en Ferrari rijden wel

Ferrari en Mercedes zullen deze winter twee van de vijf teams zijn die voor Pirelli bandentests afwerken. Red Bull doet niet mee aan de testdagen.

Russell Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1
In aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen wordt er nog uitvoerig getest door Pirelli, waarvoor de Italiaanse bandenleverancier de hulp van verschillende Formule 1-teams heeft ingeschakeld. Zowel droogweerbanden als regenbanden worden getest door de verschillende teams.

De eerste testdagen vonden afgelopen weekend al plaats in Frankrijk. Alfa Romeo testte op het Paul Ricard-circuit zowel de intermediates als de regenbanden uit. Deze dinsdag en woensdag doet Ferrari hetzelfde op hun eigen testcircuit in Maranello.

Later deze maand volgt het AlphaTauri-team het voorbeeld van Alfa Romeo en Ferrari. Zij testen twee dagen lang droogweerbanden. Dat doen ze in Portimao, Portugal.

In februari weer verder

In februari worden er wederom drie tests gehouden. Mercedes test dan droogweerbanden op Paul Ricard, twee dagen lang, gevolgd door opnieuw AlphaTauri. Zij zullen wel weer regenbanden en intermediates testen. Het vijfde en laatste team dat test is Aston Martin, op 7 en 8 februari. In Jerez, Spanje, zullen zij samen met Mercedes twee dagen testen op droogweerbanden.

Vijf andere teams, Red Bull, McLaren, Alpine, Haas en Williams zullen niet meedoen aan de testdagen. Volgens Pirelli-engineer Simone Berra zijn zij wel gevraagd maar kreeg de bandenleverancier geen reactie. Pirelli gaat vooral kijken naar de regenbanden, aangezien het koude voorjaar daar de beste periode voor is. Verder zal men ook al stiekem vooruit kijken naar de nieuwe specificatie banden voor 2024.

Ook interessant:

Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen

In de eerste Winter Special blikken de mannen van de RacingNews365 F1-podcast uitgebreid terug op het F1-seizoen 2022. Ze vellen hun oordeel over Max Verstappen en zijn weergaloze prestaties, maar ook over de rest van de Formule 1-grid. Dat en meer beluister je in de podcast hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde