Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Ferrari en Vettel 'onder het genot van een glas wijn' naar de onderhandeltafel

Sebastian Vettel is de afgelopen periode veelvuldig het onderwerp van speculatie. Zijn contract loopt namelijk later dit jaar af, maar binnenkort zullen de onderhandelingen worden geopend.

Vettel lach
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het contract van Sebastian Vettel bij Ferrari loopt aan het einde van het komende seizoen af. De Duitser staat aan de vooravond van alweer zijn zesde seizoen bij de Scuderia. Hij zegt zich absoluut niet druk te maken over het feit dat zijn huidige verbintenis bijna afloopt.

"Nee, daar zit ik niet mee", zo antwoordt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "In ieder geval niet meer dan de laatste keer, drie jaar geleden. Momenteel zijn we druk bezig met andere dingen, dus ik hou me nog niet met mijn aflopende contract bezig."

Op de vraag of Ferrari zijn eerste optie is, is Vettel duidelijk. Ferrari is voor hem de eerste optie en hij gelooft dat hij andersom ook de eerste optie is voor Ferrari, maar nogmaals onderstreept hij dat de tijd nog niet rijp is voor nieuwe onderhandelingen

"De prioriteit is nu de nieuwe Ferrari-bolide. Er zal een tijd komen dat het belangrijk is om over de toekomst te praten, maar nu nog niet. Hopelijk vragen jullie er nu niet meer naar", zo sneert de Duitser naar het aanwezige journaille.

En teambaas Binotto? Hoe kijkt hij ertegenaan? "Seb is onze eerste optie", zo bevestigt hij. Wij hebben het beste coureursduo van de grid. De eerste, vroege discussies met Vettel zijn gestart. We zullen snel nog eens met elkaar spreken. Voor nu is het project waar we samen aan werken, Ferrari, het belangrijkste."

"Ik ken Sebastian al lang en hij is heel belangrijk voor het team. Onze relatie is goed, dus ik denk dat het gesprek heel natuurlijk zal verlopen. De tijd zal komen dat we gaan verder gaan discussiëren", aldus Binotto, die tot slot de setting schetst waarin de onderhandelingen waarschijnlijk plaats zullen vinden: "Onder het genot van een diner en een lekker glas rode wijn."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez