Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Ferrari-fratsen hakken erin bij gefrustreerde Leclerc: "Ik weet het echt even niet meer"

Nee, het wilde in Brazilië op zondag niet meezitten bij Charles Leclerc. Na afloop zat hij bij de pakken neer.

Leclerc Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De GP van Brazilië was voor Charles Leclerc voordat deze was begonnen. In de opwarmronde vloog hij van de baan toen zijn Ferrari-bolide de geest gaf. Na afloop staat hij enorm teleurgesteld voor de camera van F1 en de microfoon van RacingNews365.

"Ik weet het niet, ik weet echt niet meer wat ik moet doen", zo zucht hij als hij wordt gevraagd hoe hij de rug na deze tegenslag gaat rechten. "Dit is duidelijk een seizoen om te vergeten. Er zijn heel wat raceweekenden geweest waar ik het gevoel had dat ik er bovenop zat, maar om een of andere reden zorgde dat op de zondag niet voor een resultaat. Dit was er weer zo een..."

Frustratie

Gelukkig voor Leclerc kan hij het hoofdstuk Brazilië snel afsluiten. In de strijd om de tweede plek in het kampioenschap liep Ferrari in Sao Paulo zelfs nog twee punten in, dus dat biedt nog enig houvast.

"De frustratie is groot, maar het is nou eenmaal zo. Ik moet mezelf er overheen zetten en de focus verleggen naar de twee laatste Grands Prix. Die zijn nog steeds belangrijk. Hopelijk kan ik samen met Carlos nog een paar goede races rijden, zodat we het gevecht om de tweede plek in het kampioenschap in leven kunnen houden."

"Dat is het beste wat ik kan doen als coureur", vervolgt de Monegask. "Ik hoop dat we na deze race alsnog kunnen strijden om P2, dat is de enige motivatie die ik nog heb voor dit jaar, want verder is het allemaal niet spannend meer. Gelukkig kan ik mezelf er snel overheen zetten, maandagochtend zal ik me al beter voelen, maar het is gewoon frustrerend. We hebben dit jaar zoveel punten weggegooid, het is echt frustrerend."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024