Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Ferrari gooit weer kont tegen de krib over nieuwe F1-regels

In 2021 moet het reglement voor de Formule 1 in een groot aantal opzichten op de schop. Ferrari is echter tegen twee speerpunten: diverse standaardonderdelen en de keuze voor grondeffect.

"Ik ben nog niet blij als zijnde Ferrari. Van begin af aan zijn we al tegen standaardisatie geweest en die kant gaan we nu toch weer erg op. We zijn daar tegen omdat we geloven dat het niet past bij het competitieve DNA van deze sport. Daarnaast betekent het niet dat standaardonderdelen daadwerkelijk geld besparen omdat je alsnog andere zaken moet aanpassen", zo laat Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten via onder meer Autosport.

"Het gaat om duurzaamheid. We zijn allemaal voor de budgetbeperking en de financiële regulering. Daarmee wordt het gat tussen de grote en kleine teams al minder."

Daarnaast is Binotto geen fan van de keuze om vooral aerodynamische grip te gaan winnen via de onderkant van de auto - het zogeheten grondeffect - om zo inhalen te vergemakkelijken door de luchtverstoring te beperken.

De Italiaan vervolgt: "We maken ons zorgen over die nieuwe aerodynamische regels, om twee redenen. Omdat we helemaal opnieuw beginnen kunnen er veel onvoorziene consequenties zijn, dus het risico is groot. Daarnaast moet juist in aerodynamica het verschil gemaakt kunnen worden."

"Het gaat om de balans tussen sport en spektakel en we moeten niet één kant uitslaan. Ik denk dat we al best veel spektakel hebben nu, maar er zijn nog enkele zaken die beter kunnen. Laten we ons daarop focussen", besluit Binotto.

7 reacties