Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari haalt uit naar Ross Brawn

Het Formule 1 team van Ferrari heeft geen goed woord over voor Ross Brawn. De voormalig strateeg van het team van Ferrari is nu werkzaam voor Liberty Media maar krijgt er flink van langs.

Dat Ferrari niet tevreden is over de voorgenomen veranderingen in de Formule 1 moge duidelijk zijn. De nieuwe motorregels voor 2021 kunnen het team niet bekoren. Met daarbij ook nog zaken als een budgetplafond en eenvoudigere auto's noemde Ferrari de voorstellen al idioot. " Als de Formule 1 op NASCAR gaat lijken dan is er voor ons geen plaats meer", liet Ferrari-president Sergio Marchionne al weten. Zijn woorden zette hij deze week meer kracht bij door te herhalen dat Ferrari mogelijk uit de F1 stapt en een eigen raceklasse overweegt.

In gesprek met Speedweek haalt Marchionne uit naar Ross Brawn van Liberty Media. Brawn is aangesteld om de nieuwe F1-regels voor 2021 op te stellen. " Ik heb een goede relatie met F1-baas Chase Carey. We hebben elkaar tien dagen geleden gesproken en hadden een open dialoog. Waar ik wel moeite mee heb is dat Ross Brawn langskomt en zich als een dictator gedraagt. De grid girls moeten maar even verdwijnen en hij bepaalt de nieuwe motorformule en de regels omtrent de F1-auto's." " Hij gedraagt zich een beetje zoals Mozes met de tien geboden. Maar als ik dan zijn baas bel, dan vertelt die mij dat Ross slechts zijn persoonlijke mening ventileert. Ik wil niet praten via de media, ik wil om tafel zitten en praten met alle betrokkenen. Het werkt niet bevorderend om de media er steeds bij te betrekken."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'