Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari heeft 120 miljoen klaarliggen voor Sebastian Vettel

Het aflopende contract van Sebastian Vettel bij Ferrari is voor de Italianen een doorn in het oog. De Scuderia wil de viervoudig wereldkampioen langer aan zich binden, maar weet dat het afhankelijk is van de prestaties op de baan.

Vettel flirt ook rustig met het team van Mercedes en heeft aangegeven dat hij pas na de zomer een beslissing neemt over zijn toekomst. Veel daarbij zal afhangen van de prestaties en ontwikkeling van Ferrari. Juist op dat vlak begint de Duitser zich toch wat zorgen te maken. De leiding in het WK is tot één punt geslonken en sinds de GP van Canada is Mercedes oppermachtig. Het Franse Auto-Hebdo meldt dat Vettel bij Ferrari de komende jaren 120 miljoen Euro kan verdienen. Er ligt een driejarig contract klaar en president Sergio Marchionne liet recent al weten er alles aan te doen om Vettel te behouden.

Een van de eisen van de Duitser is dat Kimi Raikkonen aanblijft als teamgenoot in 2018. De beide coureurs hebben een goede band met elkaar, maar daarnaast vormt de Fin ook geen bedreiging. Met hem aan zijn zijde is Vettel de absolute nummer één binnen het team. Traditioneel maakt Ferrari in Monza de coureurs voor het volgende seizoen bekend. De GP van Italië staat op 3 september op de Formule 1 kalender .

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'