Ferrari heeft 120 miljoen klaarliggen voor Sebastian Vettel

16 jul. 2017 19:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Het aflopende contract van Sebastian Vettel bij Ferrari is voor de Italianen een doorn in het oog. De Scuderia wil de viervoudig wereldkampioen langer aan zich binden, maar weet dat het afhankelijk is van de prestaties op de baan.

Ferrari wil contract met Sebastian Vettel snel verlengen

Vettel flirt ook rustig met het team van Mercedes en heeft aangegeven dat hij pas na de zomer een beslissing neemt over zijn toekomst. Veel daarbij zal afhangen van de prestaties en ontwikkeling van Ferrari. Juist op dat vlak begint de Duitser zich toch wat zorgen te maken. De leiding in het WK is tot één punt geslonken en sinds de GP van Canada is Mercedes oppermachtig.

Het Franse Auto-Hebdo meldt dat Vettel bij Ferrari de komende jaren 120 miljoen Euro kan verdienen. Er ligt een driejarig contract klaar en president Sergio Marchionne liet recent al weten er alles aan te doen om Vettel te behouden.

Een van de eisen van de Duitser is dat Kimi Raikkonen aanblijft als teamgenoot in 2018. De beide coureurs hebben een goede band met elkaar, maar daarnaast vormt de Fin ook geen bedreiging. Met hem aan zijn zijde is Vettel de absolute nummer één binnen het team.

Traditioneel maakt Ferrari in Monza de coureurs voor het volgende seizoen bekend. De GP van Italië staat op 3 september op de Formule 1 kalender.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen