Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari heeft niemand ontslagen na strategische blunders: "Dat toont vooruitgang"

Ferrari-coureur Carlos Sainz blikt terug op zijn seizoen met de Scuderia. Het team lag flink onder vuur door verschillende blunders, maar de Spanjaard laat weten dat er niemand is ontslagen in het team.

Carlos Sainz Charles Leclerc Ferrari Mexican GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van Ferrari was een rollercoaster aan emoties met ups, maar vooral vele downs. Voor het eerst in jaren leek de Scuderia weer terug aan de top te zijn en zelfs het te kloppen team te zijn. Dit duurde echter niet lang.

De Italiaanse renstal kampte gedurende het seizoen met verschillende problemen op verschillende gebieden. De ene keer liet de krachtbron van Ferrari het aan de wensen over en resulteerde een race voor Carlos Sainz of Charles Leclerc in een DNF, de andere keer misten het team en haar coureurs een flinke bak aan punten door strategische blunders.

Sainz blikt terug op het seizoen, waarin ook hij en teamgenoot Leclerc hier en daar kostbare fouten maakten. "Er zijn zeker gemengde gevoelens in het team", vertelt hij tegenover de BBC. "We zijn supertrots op de vooruitgang die we met de auto hebben geboekt, maar dit is ook een jaar geweest waarin we ons beseffen dat er verbeterpunten zijn."

"We zijn super gedisciplineerd, zitten op een lijn en we zijn ultra kritisch over welke aspecten we moeten verbeteren om onze concurrentie te evenaren of juist af te troeven. Dat moet het doel zijn. Het team neemt alles mee en we gaan proberen volgend jaar een nieuwe stap te zetten. Of het genoeg zal zijn? Dat weet ik niet, maar het is zeker het doel", aldus de Spanjaard.

Sainz: "Dat is iets om te waarderen"

Ferrari heeft als oudste F1-team een erg grote achterban met de Tifosi, maar naast een status als 'legendarisch' team zet het een hoop druk op het team. Ondanks de (grote) fouten die de Scuderia dit seizoen heeft gemaakt, heeft teambaas Mattia Binotto geen koppen laten rollen in het team, zo vertelt Sainz.

"Het is ongelooflijk moeilijk het doel te bewerkstelligen en vooral in een team als Ferrari, waar er zoveel druk en aandacht op ons ligt en iedereen meteen veranderingen wil zien zodra er iets misgaat. Mattia heeft uitstekend werk geleverd door op elk moment zijn hoofd koel te houden. We hebben veel moeilijke momenten gehad, veel kritiek, en hij is bij zijn principes gebleven", aldus Sainz.

"Niemand is ontslagen en we zijn juist eensgezind gebleven in de moeilijkste momenten en dat toont de vooruitgang van onze cultuur. Het is altijd blootgesteld aan kritiek en er was veel aandacht voor al onze fouten. Als we winnen is het ongelooflijk; het is de mooiste overwinning ter wereld om te winnen voor Ferrari."

"Om zo'n moeilijk seizoen door te komen zoals we dat hebben gedaan met zo weinig problemen in het team is iets om te waarderen", benadrukt Sainz.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct