Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari heeft niemand ontslagen na strategische blunders: "Dat toont vooruitgang"

Ferrari-coureur Carlos Sainz blikt terug op zijn seizoen met de Scuderia. Het team lag flink onder vuur door verschillende blunders, maar de Spanjaard laat weten dat er niemand is ontslagen in het team.

Het seizoen van Ferrari was een rollercoaster aan emoties met ups, maar vooral vele downs. Voor het eerst in jaren leek de Scuderia weer terug aan de top te zijn en zelfs het te kloppen team te zijn. Dit duurde echter niet lang. De Italiaanse renstal kampte gedurende het seizoen met verschillende problemen op verschillende gebieden. De ene keer liet de krachtbron van Ferrari het aan de wensen over en resulteerde een race voor Carlos Sainz of Charles Leclerc in een DNF, de andere keer misten het team en haar coureurs een flinke bak aan punten door strategische blunders. Sainz blikt terug op het seizoen, waarin ook hij en teamgenoot Leclerc hier en daar kostbare fouten maakten. "Er zijn zeker gemengde gevoelens in het team", vertelt hij tegenover de BBC . "We zijn supertrots op de vooruitgang die we met de auto hebben geboekt, maar dit is ook een jaar geweest waarin we ons beseffen dat er verbeterpunten zijn." "We zijn super gedisciplineerd, zitten op een lijn en we zijn ultra kritisch over welke aspecten we moeten verbeteren om onze concurrentie te evenaren of juist af te troeven. Dat moet het doel zijn. Het team neemt alles mee en we gaan proberen volgend jaar een nieuwe stap te zetten. Of het genoeg zal zijn? Dat weet ik niet, maar het is zeker het doel", aldus de Spanjaard.

Sainz: "Dat is iets om te waarderen"

Ferrari heeft als oudste F1-team een erg grote achterban met de Tifosi, maar naast een status als 'legendarisch' team zet het een hoop druk op het team. Ondanks de (grote) fouten die de Scuderia dit seizoen heeft gemaakt, heeft teambaas Mattia Binotto geen koppen laten rollen in het team, zo vertelt Sainz. "Het is ongelooflijk moeilijk het doel te bewerkstelligen en vooral in een team als Ferrari, waar er zoveel druk en aandacht op ons ligt en iedereen meteen veranderingen wil zien zodra er iets misgaat. Mattia heeft uitstekend werk geleverd door op elk moment zijn hoofd koel te houden. We hebben veel moeilijke momenten gehad, veel kritiek, en hij is bij zijn principes gebleven", aldus Sainz. "Niemand is ontslagen en we zijn juist eensgezind gebleven in de moeilijkste momenten en dat toont de vooruitgang van onze cultuur. Het is altijd blootgesteld aan kritiek en er was veel aandacht voor al onze fouten. Als we winnen is het ongelooflijk; het is de mooiste overwinning ter wereld om te winnen voor Ferrari." "Om zo'n moeilijk seizoen door te komen zoals we dat hebben gedaan met zo weinig problemen in het team is iets om te waarderen", benadrukt Sainz.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"