Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari heeft ware snelheid nog niet kunnen laten zien"

Het Formule 1-team van Ferrari reisde als favoriet af naar Australië, maar kwam van een koude kermis thuis. In plaats van een gevreesde dominantie, was de Italiaanse renstal slechts het derde team in de pikorde. Volgens voormalig teambaas Stefano Domenicali, weten we in Bahrein waar de Scuderia echt staat dit seizoen.

Sebastian Vettel en Charles Leclerc hadden in Melbourne grote moeite om snelheid te vinden in hun SF90. De vorm van de wintertests was plotseling verdwenen en de teamleiding van de Italiaanse renstal had hiervoor geen verklaring.

Voormalig Ferrari-teambaas Domenicali was zeer verrast. "Het was een heel moeilijk weekend voor Ferrari. In Melbourne bleken ze niet in staat om de snelheid van de testdagen in Barcelona te tonen. Ik verwacht dat dit komt door de unieke lay-out van het circuit in Australië." "Ferrari kreeg haar zaakjes duidelijk niet goed voor elkaar dat weekend, waardoor men de ware snelheid van de SF90 nog niet het kunnen laten zien", aldus Domenicali tegenover de Corriere dello Sport . Domenicali verwacht dat de Italiaanse renstal in Bahrein een ander gezicht zal laten zien. "Het Bahrain International Circuit zal duidelijk maken waar alle teams echt staan. Het is een circuit dat alles in zich heeft en het zal ook laten zien waar Ferrari daadwerkelijk staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team in Bahrein wel haar ware potentieel zal laten zien."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi