Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari hekelt inconsistente FIA en eist meer duidelijkheid

Ferrari hoopt dat de FIA in het vervolg consistenter gaat handelen. Carlos Sainz en teambaas Mattia Binotto leggen uit waarom zij vinden dat er inconsistent wordt gehandeld. Zo kreeg de Scuderia een boete voor het ophouden van andere coureurs in Monaco, terwijl de concurrenten juist vrijuit gingen.

Sainz Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Op de zaterdag van het Grand Prix-weekend in Monaco kreeg Ferrari een forse boete van 25.000 euro van de FIA. Carlos Sainz kreeg daarnaast een reprimande voor een 'onacceptabel' moment op het circuit tijdens de derde vrije training, waarbij de Spanjaard Lance Stroll in de weg zat. Stroll was bezig met een snelle ronde.

Sainz en Ferrari accepteren de boete, maar zijn het totaal niet eens met de keuzes van de FIA. Volgens teambaas Mattia Binotto zijn ze niet schuldig aan de 'onacceptabele' overtreding. "Voor zover wij weten is het verkeer in Monaco altijd erg lastig", legt hij uit aan onder andere RacingNews365. "Wij vinden dat het in de weg zitten zeker niet gevaarlijk was."

Het team is niet blij met de boete. "Wij vinden dat het niet de juiste keuze is", aldus Binotto. "Dit omdat wij als team en als coureur ons best hebben gedaan om dit te voorkomen en geen fout te maken. We moeten deze keuze (voor de boete, red.) accepteren, maar dat betekent niet dat we het er mee eens zijn."

Sainz en Binotto begrijpen inconsistentie niet

Sainz accepteert de reprimande en de boete voor het team, maar vindt dat de FIA ook bij anderen moet ingrijpen. "Ik begrijp niet dat wij een boete kregen voor het in de weg zitten - wat ik deed en waar ik mij voor verontschuldigde aan Lance - maar ik snap het dan niet waarom men in andere gevallen geen boete krijgt. Voor exact hetzelfde iets."

Binotto haalt er een voorbeeld bij uit de race. "Als je dit als gevaarlijk bestempelt, dan is dat ook met de blauwe vlaggen voor Alexander Albon en Nicholas Latifi, daar werd geen actie tegen ondernomen", aldus de teambaas. Sainz vult aan: "Dat was duidelijk 'in de weg zitten', dus hier willen wij meer duidelijkheid over. We willen meer consistentie, zo simpel is het."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17