Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Ferrari houdt Red Bull bij de les: "Daar hielden we ons nog niet mee bezig"

Ferrari zette nog niet echt hele snelle tijden neer tijdens de eerste twee testdagen, maar de Italiaanse formatie was daar ook totaal niet mee bezig, zo benadrukt men.

XPB 1189618 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op vrijdag viel Ferrari in Bahrein tijdens de tweede testdag eigenlijk bijna niet op. Niet in positieve zin, niet in negatieve zin. Op P6 en P8 stonden Carlos Sainz en Charles Leclerc in het tijdenlijstje en qua aantal verreden ronden staat Ferrari op plek 4 in het dagklassement en het algemeen klassement.

Leclerc laat na afloop heel kort van zich horen. "We hebben verschillende tests afgewerkt, met onze voornaamste focus op de set-up. We zijn hard aan het werk, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken."

"Het was mooi om weer wat ronden te rijden en we blijven pushen, door onze data te analyseren voorafgaand aan de laatste testdag op zaterdag."

Nog niet op de limiet

In gesprek met Viaplay laat Sainz weten dat Ferrari nog niet heeft gepusht. Dat terwijl hij 0,8 seconden langzamer was op vrijdag dan Max Verstappen in de Red Bull.

"Het gaat goed. We testen veel, hebben geen problemen. Testwerk, daar kwamen we hier voor. Het is een evolutie van vorig jaar, de auto, en zo voelt het op dit moment ook aan."

"We hebben echter nog niet gepusht tot aan de limiet, dus we weten nog niet hoeveel sneller we zijn dan vorig jaar. Natuurlijk hopen we wel sneller te zijn."

Volgende week weten we meer

Maar volgens Sainz zullen we niet op zaterdag, maar pas over een week op zaterdag meer te weten komen over de echte snelheid van Ferrari en of ze een vuist kunnen maken tegen Red Bull.

"Over het algemeen voelt het allemaal positief aan, we voelen goede dingen. Wat uiteindelijk echter zal bepalen of het wel of niet positief is, is hoe we er voor staan ten opzichte van de rest, niet hoe het gevoel is", klinkt hij filosofisch.

"We hopen dat we over een week in Bahrein sneller kunnen zijn dan vorig jaar en hopelijk zitten we dichter op Red Bull of zijn we zelfs sneller. We gaan het zien!"

Update: Ondanks de woorden van Sainz, zagen we dat Charles Leclerc op zaterdagochtend het gaspedaal toch wat dieper in begon te drukken.

Check hieronder het interview met Sainz terug

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez