Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari is dit jaar op geen enkel moment dominant geweest"

Na de Oostenrijkse Grand Prix was het voor veel Formule 1-kenners zo klaar als een klontje: Mercedes had niet meer de beste wagen van het veld, die eer ging uit naar Ferrari. Sebastian Vettel onderstreepte de kracht van zijn wagen door een week later de Britse GP te winnen.

Ook in Duitsland en Hongarije leek Ferrari het snelste te zijn, onvoorziene omstandigheden gooiden echter roet in het eten van de Italianen. Tot aan de Grand Prix van Singapore scheen Ferrari de opperhand te hebben, waarop Mercedes vanaf de race in de Aziatische stadsstaat het initiatief overnam.

Vettel wil dat echter niet zo zien. "We hebben dit jaar een sterke wagen, maar ik denk niet dat we op enig moment dominant zijn geweest. In de kwalificaties hebben we nooit met een ruime marge voorop gelegen en in elke wedstrijd is het een close gevecht geweest", analyseert de Duitser tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Japan. "Helaas zijn er teveel races geweest waarin we niet close genoeg waren. In Rusland kon Mercedes bijvoorbeeld spelen met ons, dat betekent meestal dat zij meer pace hebben dan wij. Toch hebben we er dit jaar in elke race dicht op gezeten, in de meeste wedstrijden konden we een sterk duel afleveren." Voor de Japanse Grand Prix weet Vettel wat hem te doen staat. "We moeten er dichter op zitten tijdens de kwalificatie, dat is het belangrijkste. Aangezien we dit jaar niet bijzonder veel wiel-tegen-wiel gevechten hebben en je niet makkelijk kan volgen, moet je ervoor staan. Want als je achter iemand zit, ga je uiteindelijk net zo snel als diegene", concludeert de nummer twee van het huidige kampioenschap.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'