Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari jaagt op Red Bull: "We kunnen het gevecht aangaan"

Ferrari wil het Red Bull opnieuw moeilijk gaan maken in Singapore. Met sterke kwalificatieruns willen Charles Leclerc en Carlos Sainz het verschil gaan maken dit weekend.

De laatste keer dat er geracet werd op het stratencircuit in Singapore, in 2019, ging Ferrari naar huis met een verrassende 1-2 finish. Sebastian Vettel won de race, Charles Leclerc werd tweede en Max Verstappen werd derde in de Red Bull. De rollen lijken nu omgedraaid te zijn, aangezien Verstappen al vijf races achter elkaar heeft gewonnen. Aan Ferrari-coureurs Leclerc en Carlos Sainz werd gevraagd wat hun verwachtingen zijn. Kunnen ze het Red Bull en Verstappen lastig maken? "Ik denk dat we het gevecht met Red Bull aan kunnen gaan", is Sainz te horen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Vooral in de kwalificatie. Wanneer je vooraan start heb je op dit circuit een grotere kans om de race te winnen. We gaan ons best doen om de optimale kwalificatieronde neer te zetten en we zullen zien wat we kunnen doen in de race." "Een circuit als deze zou bij onze bolide moeten passen", vertelt Leclerc tegenover Sky Sports . "Maar Red Bull heeft een flinke stap gemaakt sinds de zomerstop. Het zal daarom moeilijk worden. Ik denk dat de focus vooral ligt op de race. In de kwalificatie zijn we sterk, ook na de zomerstop. Maar in de race lijken we wat meer te worstelen vergeleken met Red Bull. Dus we zullen zien of we dit weekend wat meer performance hebben."

Sainz niet bang voor Mercedes

Ferrari moet niet alleen vooruit kijken naar Red Bull, maar ook naar achteren. Mercedes staat slechts 35 punten achter op de Italiaanse renstal en aast op de tweede positie in het constructeursklassement. Sainz maakt zich echter niet zo druk. "We kijken meer naar het winnen dan dat we kijken naar Mercedes. Als we dit seizoen nog een race kunnen winnen dan is het gevecht met Mercedes als het goed is over. Onze auto's rijden in de kwalificatie altijd in de top vier. Dus nu moeten we die racesnelheid terug zien te vinden zoals we die in Monza hadden. We hadden een veel betere racesnelheid." "We moeten ons focussen om Red Bull te verslaan en dat zal de uitkomst in de strijd met Mercedes bepalen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi