Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari kijkt met schuin oog naar afstelling Red Bull-bolide van Verstappen

Ferrari en Red Bull waren enorm gewaagd aan elkaar tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Teambaas Mattia Binotto denkt echter van de set-up bij de concurrent te kunnen leren, want hier ging het mogelijk nét iets beter.

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het gevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc in Djedda werd uiteindelijk gewonnen door de regerend wereldkampioen. Mattia Binotto analyseert na afloop van de race wat er beter had gekund en komt tot de conclusie dat een andere afstelling misschien net het verschil had kunnen maken. Verstappen volgde een andere set-up dan de mannen van Ferrari.

"We zagen dat Max met meer downforce reed op vrijdag, maar dat werd uiteindelijk minder", zegt de teambaas van de Italiaanse renstal tegen onder meer RacingNews365. "We hebben zelf besloten om met meer downforce te rijden omdat we er van overtuigd waren dat het beter werkte tegen bandenslijtage."

Slijtage van de Pirellibanden viel mee

Binotto vermoedt dat Ferrari met minder downforce had kunnen rijden, maar staat verder wel achter de keuzes die door de Ferrrari-engineers zijn gemaakt. "Tijdens de race was de bandenslijtage erg laag. Hun keuze (bij Red Bull, red.) zorgt ervoor dat wij huiswerk hebben te doen, maar het blijft altijd een afweging."

"Wij hebben aan onze kant bewezen dat beide keuzes de goede waren. De uitkomst van de race zat hem uiteindelijk in de details", aldus de teambaas van de Italiaanse renstal.

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull