Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari laat Raikkonen en Leclerc voorlopig in het duister tasten

Dat Sebastian Vettel komend seizoen en het jaar daarop achter het stuur van een Ferrari kruipt, is bekend. Wie als teamgenoot van de Duitser naast hem mag aanschuiven in de pitbox echter nog niet. De twee gegadigden voor het tweede zitje bij de nummer twee van het huidige constructeurs-WK mochten op donderdag beiden hun opwachting maken tijdens een van de FIA-persconferenties.

Zowel Kimi Raikkonen als Charles Leclerc had niets nieuws te melden, zoals eigenlijk al werd verwacht. De Fin en de Monegask behouden zich niet het recht voor om nieuws als eerste wereldkundig te maken.

De 38-jarige Fin, die al meer dan vijf jaar geen Grand Prix meer wist te winnen, liet blijken het heilige vuur nog altijd te voelen. “Mensen roepen dat dát op een dag ineens weg kan zijn. Of dat het geval is weet ik niet. Ik denk niet dat je een dag kan aanwijzen waarop het gevoel voor een raceauto ineens is verdwenen”, is Raikkonen zijn nuchtere zelf. “Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen”, zegt de Fin, die desgevraagd of een afscheidsaankondiging nabij is van zich afbijt. “Ik denk niet dat ik zomaar verdwijn. We zullen we zien wat er wordt besloten.” De wereldkampioen van 2007 laat zoals gebruikelijk zijn sarcastische kant doorklinken in een mediapraatje. “Aan de Formule 1 vind ik alleen het racen leuk, de rest niet, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Als ik niet had willen racen, was ik hier niet geweest.” Ook Leclerc houdt zich in het midden wat betreft uitspraken over 2019. “Ik weet nog niets, heb geen nieuwe informatie of iets dergelijks”, spreekt de 20-jarige revelatie van deze jaargang. “Op dit moment wacht ik af op wat er komen gaat en zodra ik nieuws heb, zal ik dat meteen met jullie delen.”

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"