© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ferrari laat Raikkonen en Leclerc voorlopig in het duister tasten

30 aug. 2018 16:45 René Oudman 2 reacties
Dat Sebastian Vettel komend seizoen en het jaar daarop achter het stuur van een Ferrari kruipt, is bekend. Wie als teamgenoot van de Duitser naast hem mag aanschuiven in de pitbox echter nog niet. De twee gegadigden voor het tweede zitje bij de nummer twee van het huidige constructeurs-WK mochten op donderdag beiden hun opwachting maken tijdens een van de FIA-persconferenties.

Zowel Kimi Raikkonen als Charles Leclerc had niets nieuws te melden, zoals eigenlijk al werd verwacht. De Fin en de Monegask behouden zich niet het recht voor om nieuws als eerste wereldkundig te maken.

De 38-jarige Fin, die al meer dan vijf jaar geen Grand Prix meer wist te winnen, liet blijken het heilige vuur nog altijd te voelen. “Mensen roepen dat dát op een dag ineens weg kan zijn. Of dat het geval is weet ik niet. Ik denk niet dat je een dag kan aanwijzen waarop het gevoel voor een raceauto ineens is verdwenen”, is Raikkonen zijn nuchtere zelf.

“Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen”, zegt de Fin, die desgevraagd of een afscheidsaankondiging nabij is van zich afbijt. “Ik denk niet dat ik zomaar verdwijn. We zullen we zien wat er wordt besloten.” De wereldkampioen van 2007 laat zoals gebruikelijk zijn sarcastische kant doorklinken in een mediapraatje. “Aan de Formule 1 vind ik alleen het racen leuk, de rest niet, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Als ik niet had willen racen, was ik hier niet geweest.”

Ook Leclerc houdt zich in het midden wat betreft uitspraken over 2019. “Ik weet nog niets, heb geen nieuwe informatie of iets dergelijks”, spreekt de 20-jarige revelatie van deze jaargang. “Op dit moment wacht ik af op wat er komen gaat en zodra ik nieuws heb, zal ik dat meteen met jullie delen.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen