Ferrari laat updates links liggen voor GP Mexico

27 okt. 2018 12:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari houdt voor de rest van het Mexicaanse Grand Prix-weekend vast aan het vertrouwde. Een nieuw updatepakket werd zowel in de Verenigde Staten als in Mexico getest, maar zal de startgrid niet halen.

Het was Sebastian Velttel die na afloop van de vrije trainingen verklapte wat Ferrari gedurende de rest van het weekend doet: "We houden vast aan het oude pakket."

De keuze van Ferrari om vast te houden aan het vertrouwde pakket is misschien niet heel vreemd. Direct na de zomerstop is men daar met updates de verkeerde weg ingeslagen, hetgeen volgens Sebastian Vettel bijdroeg aan het verval van de Scuderia. In Austin greep men terug naar een oude configuratie en met succes.

Overigens ging het alsnog niet bijster goed met Ferrari op de vrijdag, met of zonder updatepakket. Ferrari krijgt de goede balans nog niet gevonden, met alle gevolgen van dien: "Zonder de grip van de banden en met een gebrek aan downforce vanwege de ijle lucht alhier, is het vrijwel onmogelijk om temperatuur in de banden te krijgen. Dat kost dan ontzettend veel tijd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen