Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari lacht om opmerking van Russell: "Dat is geen drama"

Werd Charles Leclerc 'opgeofferd' zodat Carlos Sainz de Grand Prix van Singapore kon winnen? Ferrari-teambaas Fred Vasseur kan wel om die opmerking lachen.

Sainz Vasseur Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari-coureur Carlos Sainz mocht de Grand Prix van Singapore vanaf pole aanvangen, en werd na de start van de race bijgestaan door zijn teamgenoot Charles Leclerc. Met zachtere banden ging Leclerc Russell voorbij voor de eerste bocht en kreeg hij daarna de opdracht het gat tussen Sainz en hemzelf zo groot mogelijk te maken. Sainz won uiteindelijk de race, Leclerc eindigde op positie vier.

Ferrari-teambaas Fred Vasseur moet eerst even diep ademhalen wanneer hem gevraagd wordt hoe hij zich voelt na de race. "Het was een goeie, en dat na Monza, wat al een goed weekend voor ons was. Daar hadden we een goede kwalificatie en een goed gevecht met Red Bull", zo begint de Fransman lachend tegenover F1TV.

"We hadden het gevoel dat we in Monza al een goede stap gezet hadden, maar we hadden niet verwacht om in Singapore zo'n goed tempo te hebben", legt hij uit. "Vanaf ronde één in VT1 zaten we erbij, en ik denk dat het tempo vanaf het begin van het weekend bij beide coureurs er al goed inzat."

En dan ook nog een overwinning in Singapore voor Carlos Sainz: "Hier bovenop denk ik dat Carlos een mega-race heeft gereden zondag. Het racen had hij onder controle, het plan om Charles naar P2 te krijgen werkte perfect. Met de zachte band kon hij zo Carlos beschermen. We waren een beetje, ongelukkig is niet het juiste woord, met de VSC voor Charles, maar Carlos had de situatie onder controle, het was perfect."

De teambaas wordt ook gevraagd naar een boardradio van George Russell. Hij zou gezegd hebben dat Ferrari Charles zou 'opofferen'. "Russell mag zeggen wat hij wil over de boardradio", lacht de teambaas. "Maar hij stond op plek twee. Wanneer je op plek drie start en op plek twee wordt opgeofferd, dan is dat geen drama."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'