Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari: "Leclerc hoeft zich niet in te houden om Vettel te helpen"

Wat kan Charles Leclerc bewerkstelligen als Ferrari-coureur? Het is een van de gespreksonderwerpen aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen. Menigeen denkt dat de getalenteerde Monegask het zijn teammaat, Sebastian Vettel, weleens erg moeilijk kan maken.

Ferrari wil echter orde op zaken stellen voor er een racerondje is gereden. Nieuwbakken teambaas Mattia Binotto liet weten dat men Vettel als eerste coureur beschouwt, tenminste tijdens de eerste Grands Prix van het jaar.

Zodoende zou de Scuderia effectief al teamorders doorvoeren terwijl het seizoen nog niet eens is begonnen. Tijdens de laatste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya krabbelde Binotto toch ietwat terug. "Ik denk dat het goed is voor een team als Ferrari om de intenties uit te spreken voor de start van een nieuw Formule 1-seizoen, zo kan je eventuele fouten vermijden. Laat echter duidelijk zijn dat Charles en Sebastian vrij mogen vechten met elkaar op de baan, Charles hoeft zich niet in te houden, ofzo. Er is echter wel een afspraak dat als we elkaar kunnen helpen, wij onze pijlen op Sebastian richten. Hij heeft veel meer ervaring en won in het verleden bovendien al meerdere kampioenschappen." Vettel gaat zijn twaalfde volledige Formule 1-seizoen tegemoet, waar Leclerc in 2018 zijn debuut maakte. De Duitser heeft naast vier wereldtitels al 52 Grand Prix-zeges achter zijn naam staan, Leclerc kwam in zijn eerste jaar niet verder dan één zesde plaats.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"