Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ferrari leunt zwaar op FIA in Red Bull-controverse: "Een zeer ernstige zaak"

Ferrari is het volgende Formule 1-team dat in de kwestie over het wel of niet overschrijden van de budgetlimiet door Red Bull zwaar op de FIA leunt. Want als het waar is, is dat volgens Ferrari een 'zeer ernstige zaak' met 'verstrekkende gevolgen'.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Donkere wolken pakken zich mogelijk samen boven Red Bull. Het team wordt er van verdacht de budgetlimiet van 2021 royaal te hebben overschreden en in 2022 zou men volgens de geruchten hetzelfde doen. Meerdere Formule 1-teams riepen de FIA op snel en doortastend te handelen en ook Ferrari leunt in deze kwestie zwaar op de FIA.

"Het is een hele ernstige zaak en we verwachten dan ook dan ook een streng beleid en volledige transparantie van de FIA, het orgaan dat wij voor de volle 100% vertrouwen. Als het waar is, heeft dit verstrekkende gevolgen", aldus sportief directeur Laurent Mekies voor de microfoon van Sky Sport Italia.

"We nemen deze zaak heel hoog op en we verwachten dan ook doortastend handelen van de FIA. Echter, de laatste maanden heeft de FIA zich krachtig gemanifesteerd, dus we vertrouwen volledig op de FIA. We willen een transparante competitie met regels die voor iedereen hetzelfde zijn."

"Het belangrijkste is nu om vast te stellen in welke mate de budgetlimiet zou zijn overschreden en welke gevolgen dat heeft gehad voor zowel 2021 als 2022 als 2023. Maar de vraag óf de limiet is overschreden moet het strengst worden gecontroleerd."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen