Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Ferrari leunt zwaar op FIA in Red Bull-controverse: "Een zeer ernstige zaak"

Ferrari is het volgende Formule 1-team dat in de kwestie over het wel of niet overschrijden van de budgetlimiet door Red Bull zwaar op de FIA leunt. Want als het waar is, is dat volgens Ferrari een 'zeer ernstige zaak' met 'verstrekkende gevolgen'.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Donkere wolken pakken zich mogelijk samen boven Red Bull. Het team wordt er van verdacht de budgetlimiet van 2021 royaal te hebben overschreden en in 2022 zou men volgens de geruchten hetzelfde doen. Meerdere Formule 1-teams riepen de FIA op snel en doortastend te handelen en ook Ferrari leunt in deze kwestie zwaar op de FIA.

"Het is een hele ernstige zaak en we verwachten dan ook dan ook een streng beleid en volledige transparantie van de FIA, het orgaan dat wij voor de volle 100% vertrouwen. Als het waar is, heeft dit verstrekkende gevolgen", aldus sportief directeur Laurent Mekies voor de microfoon van Sky Sport Italia.

"We nemen deze zaak heel hoog op en we verwachten dan ook doortastend handelen van de FIA. Echter, de laatste maanden heeft de FIA zich krachtig gemanifesteerd, dus we vertrouwen volledig op de FIA. We willen een transparante competitie met regels die voor iedereen hetzelfde zijn."

"Het belangrijkste is nu om vast te stellen in welke mate de budgetlimiet zou zijn overschreden en welke gevolgen dat heeft gehad voor zowel 2021 als 2022 als 2023. Maar de vraag óf de limiet is overschreden moet het strengst worden gecontroleerd."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

45 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"