Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari liep een blauwtje bij Lewis Hamilton

Halverwege dit Formule 1 seizoen is Ferrari uitgegroeid tot de grootste uitdager van Mercedes. Ondanks dat Ferrari nu een competitieve auto heeft, is het echter nog niet gelukt om Lewis Hamilton over de streep te trekken.

Lewis Hamilton rijdt inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de Formule 1. De Brit maakte in 2007 zijn debuut voor het team van McLaren en werd een jaar later al wereldkampioen. Sinds 2013 rijdt Hamilton voor Mercedes waarmee hij inmiddels twee keer kampioen is geworden. Opvallend is echter dat Hamilton altijd met een Mercedes krachtbron heeft gereden. De drievoudig wereldkampioen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wel gecharmeerd is van Ferrari. Onlangs doken er dan ook geruchten op over een mogelijke overstap van Hamilton naar Ferrari.

Contractueel ligt Hamilton nog tot het einde van 2018 vast bij Mercedes. Teambaas Marchionne van Ferrari hintte aan de Italiaanse pers dat er wel degelijk gesprekken zijn geweest met Hamilton maar dat deze op niks zijn uitgelopen. Marchionne liet verder nog het volgende hierover los: "Om zijn carrière bij Ferrari te eindigen, is natuurlijk een voorrecht. Echter, tot op heden zijn we niet echt ver gekomen met Lewis. Wie weet ooit..."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"