Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Ferrari lokt grote naam weg bij het Red Bull-team'

Niet alleen op, maar ook naast de baan is er momenteel een strijd gaande. Zo is het Ferrari dat haar zinnen lijkt te hebben gezet op Red Bull-personeel.

Vasseur Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanuit de Formule 1-paddock in Bakoe, Azerbeidzjan, praat onze F1-journalist Aaron Deckers iedereen helemaal bij over alle gebeurtenissen op en naast de baan in de wereld der F1. Op zaterdagavond bespreekt hij samen met host Joris Mosterdijk al het nieuws na afloop van de sprintrace. Niet alleen op de baan is er echter actie, naast de baan gebeurt er volgens Deckers ook van alles.

Ferrari is achter de schermen namelijk aan het azen op Red Bull-personeel, waarbij enkele grote namen worden genoemd, die het team graag naar Maranello wil halen. De recent aangekondigde aanstaande overstap van Laurent Mekies naar Red Bull-zusterteam AlphaTauri, lijkt een grote rol te gaan spelen in dat geheel, zo vertelt Deckers.

"In de paddock merken we wel dat er ook naast de baan een strijd gaande is, zoals altijd eigenlijk. Men probeert personeel bij de concurrentie weg te halen. Laurent Mekies gaat naar AlphaTauri, dat is al bekend. Fred Vasseur zegt nu wel: 'Ho ho, hij heeft een contract en jullie zijn wel erg agressief geweest met het bekendmaken. Het is nog helemaal niet zo ver. We willen niet in zijn weg gaan staan, maar hij heeft nog een langdurig contract'."

"Wat er aan de hand is, is dat Ferrari links en rechts wat mensen bij andere teams weg probeert te halen, zoals hen ook geadviseerd is de afgelopen jaren. Zo probeert men ook bij Red Bull wat grotere namen weg te halen. Er is nog niets officieel, maar er lijken wel wat dingen aan de hand te zijn. Alles rond Mekies, wanneer hij over gaat naar AlphaTauri, dat speelt allemaal samen, zoals altijd in F1."

Eindelijk lijkt Ferrari dus te luisteren naar de kritiek die ze door de jaren heen hebben gekregen. "Zowel een strijd op als naast de baan dus, tussen Ferrari en Red Bull. Mooi om te zien, want de laatste jaren zegt iedereen het: 'He Ferrari, haal nou de juiste mensen!', zoals Aston Martin bijvoorbeeld heeft gedaan. En waar zitten de juiste mensen de laatste jaren? Die zitten duidelijk bij Red Bull."

Wordt ongetwijfeld vervolgd. In de onderstaande video bespreken Mosterdijk en Deckers alles uitgebreid.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen