Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Ferrari loog over nieuwe motorproblemen'

Het team van Ferrari heeft dit jaar vaak te kampen met technische problemen. Zo vielen de beide Ferrari-coureurs tijdens de kwalificatie van de Duitse Grand Prix uit. Volgens teambaas Mattia Binotto ging het om problemen die nog niet eerder waren voorgekomen, maar daar wordt sterk aan getwijfeld.

vettel leclerc duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Aan het begin van het seizoen werd de krachtbron van Ferrari nog omschreven als een 'wondermotor', maar halverwege het seizoen is er nog weinig meer over van alle euforie. De Italiaanse motor is nog altijd razendsnel, maar kampt met diverse problemen.

In Duitsland was het de zoveelste keer dat het Italiaanse team te kampen kreeg met technische problemen. Doordat Sebastian Vettel tijdens de race uiteindelijk als tweede eindigde werd er in eerste instantie niet meer gesproken over het kwalificatiedebacle van het team uit Maranello. De Gazzetta dello Sport is echter op onderzoek uit geweest en meldt dat de technische problemen al eens eerder voorkwamen, iets dat teambaas Mattia Binotto nog ontkende na afloop van de kwalificatie.

In Duitsland kon Vettel namelijk niet verder rijden door een probleem met de intercooler en dit probleem ervoer de Duitser ook al tijdens de kwalificatie op Paul Ricard. Teamgenoot Charles Leclerc had te maken met een slecht functionerende oliepomp en volgens de Gazzetta was dit probleem mede de oorzaak van het debacle in Bahrein, waar Leclerc in leidende positie door technische problemen uiteindelijk voorbij werd gereden door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas..

Teambaas Binotto liet na afloop van de Duitse GP in gesprek met onder meer RacingNews365 al weten dat de Italiaanse renstal gaat onderzoeken hoe men de wagen verder gaat ontwikkelen. Telkens wanneer men bij Ferrari de motor harder wil laten lopen, ontstaan er namelijk technische problemen. Gesuggereerd wordt dat de motor van Ferrari aan haar limiet zit, wat voor deze problemen zorgt. Mocht dit daadwerkelijk zo zijn dan zou dit een enorme dreun zijn voor het bekende raceteam, aangezien Leclerc recent liet optekenen dat Red Bull met hun door Honda aangedreven bolide inmiddels sneller is dan de Ferrari-wagens.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team