Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari maakt indruk tijdens eerste testdag: "Maar dat mag je meteen vergeten"

Bij Ferrari is men positief na de eerste testdag, maar niet per se vanwege de hoge posities op het scorebord. Dat men probleemloos de dag overleefde en ook nog eens de ronden aan elkaar reeg, zorgde voor een voorzichtige glimlach op de gezichten van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Het was Charles Leclerc die het spits af mocht bijten voor Ferrari tijdens de eerste testdag van het jaar in Barcelona. Het smaakte naar meer, zo vertelt hij na afloop. "De eerste testdag is voorbij. Het is altijd spannend zo'n start van het seizoen. Dit was de eerste keer dat we echt konden pushen en het voelde heel goed om weer achter het stuur te zitten." "We hebben alle tests die we wilden doen afgerond en hebben ons programma vlekkeloos afgewerkt. En dat is heel goed met een nieuwe auto! Ik kijk er naar uit om op donderdag weer in de auto te mogen zitten."

Leclerc hecht geen waarde aan tijden

Leclerc en Sainz stonden na afloop van de eerste dag op plek twee en drie op het scorebord, maar als het aan de Monegask ligt, dan kunnen we die informatie meteen vergeten. Wel is hij blij met de kilometers die hij heeft kunnen maken. "Het eerste gevoel is niet slecht, maar we moeten niet al te veel waarde hechten aan de tijdenlijst. Iedereen verbergt zijn vorm nog." "Het is onmogelijk om een duidelijk beeld te krijgen op dit moment, dus we moeten gewoon focussen en hard werken. We hebben meer ronden gereden dan wie dan ook, dus dat is positief!"

Sainz echoot teamgenoot

Sainz reed ook een mooi aantal ronden: 73. Iets minder dan Leclerc en ook was hij iets langzamer, maar toch is hij overwegend positief. "Eindelijk konden we pushen nu we echt een plan van aanpak hadden en niet alleen een shakedown deden! "Nu leren we de auto pas echt kennen. We hebben veel ronden gereden, dat is positief, want nu hebben we meer gevoel in de auto. De rondetijden kunnen we echter meteen vergeten", zo herhaalt hij de woorden van Charles. "We hebben nog veel werk te doen", vervolgt Carlos. "Maar tijdens de eerste dag voelde ik al veel verschil met vorig jaar. Het voelt echter niet alsof ik veel tijd nodig zal hebben om te wennen. Het wordt misschien lastig om die laatste paar tienden eruit te persen, maar dat is juist mooi, zo'n uitdaging!" "Maar dat (snelle tijden, red.) is nog niet het doel hier in Barcelona. We gaan nog veel meer testen voorafgaand aan de eerste race. Het was in ieder geval een goede dag en ik kijk uit naar de dag van morgen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'