Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari met krachtigere motor aan de start in Australië

Het Formule 1-team van Scuderia Ferrari verschijnt in Melbourne aan de start met een compleet nieuwe powerunit. De Italianen werkten deze winter hard aan hun nieuwe krachtbron die krachtiger en betrouwbaarder is.

Mede door een slechte betrouwbaarheid in de cruciale fase van het seizoen verloor Ferrari in 2017 haar kansen op een wereldtitel. De Scuderia heeft kosten nog moeite gespaard om een betere krachtbron te ontwikkelen voor 2018. Volgens Motorsport.com levert de nieuwe verbrandingsmotor van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen 10 PK meer dan vorig seizoen. Dat lijkt weinig, maar daarbij moet in ogenschouw worden genomen dat de motoren in 2018 gemiddeld zeven races mee moeten gaan. Vorig seizoen was dat slechts vijf races. Dit betekent dat de belasting op componenten groter is, waarbij de levensduur van componenten verlengd moest worden.

De nieuwe 062EVO heeft diverse veranderingen ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. De turbo is lichter, zou sneller reageren en een grotere boos geven. Daarnaast werkt de turbo op een efficiëntere manier om de MGU-H op te laden. Ferrari belooft gedurende het seizoen bij de inzet van een verse motor significante upgrades.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"