© Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Ferrari moet winnaarsmentaliteit terug vinden'

30 dec. 2018 13:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Ferrari F1-teambaas Maurizio Arrivabene vindt dat de Italiaanse renstal de winnaarsmentaliteit terug moet vinden. De Italianen kende een zwakke tweede seizoenshelft in 2018 en zagen de titel binnen enkele weken uit zicht verdwijnen.

"Het moet weer een gewoonte worden om te winnen. We moeten onze gedachten verzetten en wat meer werken aan onze winnaarsmentaliteit", aldus Arrivabene.

"Om het kampioenschap te winnen moeten we vanzelfsprekend races winnen, maar het aantal is ook afhankelijk van de prestaties van de andere teams. Winnen moet weer een gewoonte worden en zelfs een een-twee moet weer natuurlijk voelen. Onze mentaliteit moet veranderen van een vechter in een winnaar."

Arrivabene zag Ferrari in 2018 wederom de titel verspelen door fouten. Sebastian Vettel was niet foutloos, maar de teambaas wil zijn coureur niet afvallen.

"Vettel maakte een fout, maar vanaf Monza waren we niet goed genoeg. Dat is een feit. Ik wil niet met de vinger naar het team of de coureur wijzen. We verliezen samen en we winnen samen."

Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste coureur die de wereldtitel veroverde voor de legendarische renstal.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen