Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari moet winnaarsmentaliteit terug vinden'

Ferrari F1-teambaas Maurizio Arrivabene vindt dat de Italiaanse renstal de winnaarsmentaliteit terug moet vinden. De Italianen kende een zwakke tweede seizoenshelft in 2018 en zagen de titel binnen enkele weken uit zicht verdwijnen.

"Het moet weer een gewoonte worden om te winnen. We moeten onze gedachten verzetten en wat meer werken aan onze winnaarsmentaliteit", aldus Arrivabene.

"Om het kampioenschap te winnen moeten we vanzelfsprekend races winnen, maar het aantal is ook afhankelijk van de prestaties van de andere teams. Winnen moet weer een gewoonte worden en zelfs een een-twee moet weer natuurlijk voelen. Onze mentaliteit moet veranderen van een vechter in een winnaar." Arrivabene zag Ferrari in 2018 wederom de titel verspelen door fouten. Sebastian Vettel was niet foutloos, maar de teambaas wil zijn coureur niet afvallen. "Vettel maakte een fout, maar vanaf Monza waren we niet goed genoeg. Dat is een feit. Ik wil niet met de vinger naar het team of de coureur wijzen. We verliezen samen en we winnen samen." Kimi Raikkonen was in 2007 de laatste coureur die de wereldtitel veroverde voor de legendarische renstal.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'