Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari neemt bolide flink onder handen voor GP Spanje

Ferrari pakt even flink door in de aanloop naar de Formule 1 Grand Prix van Spanje. De bolide is flink onder handen genomen, met name de vloer en de aansluitende diffuser hebben aandacht gekregen.

Ferrari Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

Red Bull paste de auto aan voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje, maar Ferrari lijkt daar met een rijk pakket aan updates nog een schepje bovenop te doen. Waar het overzichtje aan updates van Red Bull 5 passages telt, laat Ferrari zeven aangepaste onderdelen zien op de officiële FIA-lijst.

De achtervleugel is aangepast door de Scuderia om zo een groter bereik tussen high- en low downforce aan te kunnen spreken. De sidepods zijn aan de voorkant aangepast om de airflow richting de bovenkant van de vloer te optimaliseren. Dit hangt nauw samen met een aanpassingen aan zowel de schotten bij de aanzet van de Venturi-kanalen, als ook aan de vloer zelf en de uiteinden daarvan. 

Verder naar achteren komen al die aanpassingen samen in een aangepaste diffuser die voor meer downforce aan de achterzijde moet zorgen. Een laatste aanpassing is gedaan aan de aanzet van de halo, schuin achter het hoofd van de coureur. De vormgeving is daar licht aangepast om de aerodynamische verliezen te compenseren.

Later in het weekend zal de technisch analist van RacingNews365, Paolo Filisetti, zijn kundige blik werpen op de updates en het idee erachter verder toelichten.

			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership