Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari niet bezig met ontrafelen 'Red Bull-geheim'

Laurent Mekies, de assistent-teambaas van Ferrari, is zeer trots op het resultaat van zijn coureurs in de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan, in het bijzonder op de poleposition van Charles Leclerc. Hoewel Ferrari verbetert, focussen ze zich niet op geheimen van Red Bull, zoals het grote voordeel met DRS.

Voor de eerste keer dit Formule 1-seizoen wist een andere coureur dan de Red Bull-rijders poleposition te veroveren. Charles Leclerc zal de Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf de eerste plaats starten, tot grote blijdschap van het team dat in de eerste races van het seizoen nog niet zo competitief was. Opluchting en blijdschap overheersen bij Ferrari. Na afloop van de kwalificatie looft Laurent Mekies zijn coureurs bij Sky Sports . "Dit is een geweldige pole voor het hele team. Charles is heel goed hier, hij heeft hier echt iets speciaals. Normaal gesproken is hij heel sterk in de kwalificaties, maar we moeten stilstaan bij het feit dat hij in Bakoe nog nét iets meer heeft." "Daarnaast is het goed dat Carlos (Sainz, red.) en Charles konden vechten voor de top vier. We hebben hier heel hard voor gewerkt en in de afgelopen race, in Australië, dachten we al wat positieve tekenen te zien, ook al gingen we daar naar huis met nul punten. We hebben een stap in de goede richting gezet, maar we hebben alleen nog maar de vrijdag gehad."

Focus op Red Bull-voordeel en de race?

Met het nieuwe sprintraceformat is er volgens Mekies 'praktisch geen tijd' om de race voor te bereiden. "Daarom moeten we veel werk steken in de voorbereiding (vóór het weekend, red.), waarvan je op zondag gaat zien of dat goed is gegaan", zo vervolgt de assistent-teambaas, die volgend jaar aan de slag gaat bij AlphaTauri als uiteindelijke vervanger van teambaas Franz Tost. "Op zondag zijn we altijd iets zwakker geweest dan op zaterdag. We werken er hard aan om die balans weer goed te krijgen, maar dat we er nu goed voorstaan voor zondag is al een goed teken. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de strijd voor pole had verwacht, maar in Melbourne wisten we al dat we meer performance eruit konden halen." Wanneer aan Mekies wordt gevraagd hoe het team zich gaat verdedigen tegen het uiterst effectieve DRS-systeem van de Red Bull-bolide, zegt hij dat Ferrari daar totaal niet mee bezig is. "Wij focussen ons volledig op de racepace. Ironisch genoeg werkt dat juist tegen op het gebied van DRS, wat in de kwalificatie voor een slechter resultaat zou hebben moeten zorgen. We weten dat Red Bull daar het allersterkst in is en voor ons is dit ook een verbeterpunt, maar onze prioriteit ligt op de racepace."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"