Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari nog niet om tafel met Leclerc: "Veel te vroeg"

Charles Leclerc hoeft de komende races nog geen contractverlenging te verwachten. Ferrari-teambaas Fred Vasseur wil nog even afwachten.

Hoewel Charles Leclerc nog een Ferrari-contract heeft tot eind 2024, zal er vroeg of laat een keer gesproken moeten worden over een verlenging bij het topteam. Waarschijnlijk zullen zowel Ferrari als de Monegask er nog wel even op willen wachten, want de prestaties van Leclerc zijn nog niet helemaal fantastisch.

Toch heeft teambaas Fred Vasseur al meermaals zijn vertrouwen uitgesproken in Leclerc. De twee kennen elkaar al langere tijd: Vasseur was ook al de teambaas van Charles bij Alfa Romeo. Toch is een contractverlenging nog niet aan de orde, zo legt de nu Ferrari-teambaas uit aan onder andere RacingNews365.

"Dat zullen we pas later in het seizoen gaan bespreken. Hij heeft nog een contract van meer dan een jaar bij ons en we hebben genoeg tijd om dat later te bekijken. Ik ben er niet bang voor, maar op dit moment is het nog veel te vroeg."

Leclerc trouw aan Ferrari

Leclerc is volgens Vasseur 'gewoon' onderdeel van het grote Ferrari-plan. Een exit is totaal niet aan de orde, zo legt de teambaas uit. "Hij is overduidelijk onderdeel van het project en kijkt niet zomaar toe. Hij is betrokken bij het doorontwikkelen van het team, ook omdat hij zichzelf blijft ontwikkelen. Hij draagt bij aan de performance, zowel op als naast het circuit."

"Bij een Formule 1-team bouw je een team rondom een coureur. Kijk naar de succesverhalen van de afgelopen twintig jaar: Lewis Hamilton bij Mercedes, maar ook Michael Schumacher bij Ferrari. Fernando Alonso bij Renault en nu ook bij Red Bull. Er zijn tientallen voorbeelden. Charles is voor ons een belangrijke schakel binnen het team. In de auto en buiten de auto. Hij helpt ons volledig en is onderdeel van het werk. Ik vertrouw op zijn toewijding."

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'