Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari onthult waar de focus ligt in Miami

Tijdens het Grand Prix-weekend in China stond er zowel na de sprintrace als na de race geen Ferrari-coureur op het podium. En dat zijn de fans de afgelopen jaren toch wel een beetje gewend geraakt. Teambaas Fred Vasseur legt uit hoe het team ervoor gaat zorgen dat Miami geen herhaling wordt van China.

Leclerc China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het sprintweekend in China gaat de Formule 1 na een week rust verder met nog een sprintweekend in Miami. Dit is wellicht wat minder goed nieuws voor het team van Ferrari, want zowel de kwalificatie als de sprintkwalificatie in China verliepen niet naar wens voor de Italianen.

Tijdens de sprintkwalificatie reed Carlos Sainz de vijfde tijd en Charles Leclerc de zevende tijd (uiteindelijk P5 en P4 in de sprintrace). Gedurende de kwalificatie op zaterdag crashte Carlos Sainz bij het opkomen van het rechte stuk, echter kon de Spanjaard verrassend genoeg nog wel verder rijden en klokte hij aan het einde van Q3 uiteindelijk de zevende tijd. Leclerc startte de race vanaf de zesde positie, en ondanks dat beide Ferrari-mannen gedurende de race naar voren wisten te komen, vielen ze met P4 en P5 net buiten het podium.

Betere prestaties in Miami?

Ferrari-teambaas Fred Vasseur voorziet de mogelijke uitdagingen die het GP-weekend in Miami kunnen brengen. Het is tenslotte wederom een sprintweekend: "We hebben opnieuw te maken met het sprintformat waar we in China wat moeite mee hadden. Maar dit is een heel ander soort circuit en een plek waar we kunnen rekenen op de gegevens die we de afgelopen twee seizoenen hebben verzameld."

"We verwachten het beter te doen dan in Shanghai en ik denk dat we daarvoor de potentie hebben, vooral omdat het (veld, red.) zich zo dicht achter de leider in het kampioenschap bevindt. Het zal opnieuw belangrijk zijn om het beste uit de enige vrije training te halen, vooral om te werken aan de kwalificatie waar we het de laatste tijd moeilijker hadden dan zou moeten."

De afgelopen week heeft Ferrari de fans ook al onder spanning gebracht door middel van een aantal 'teasers' waarin te zien is dat er waarschijnlijk een blauwe kleurstelling op de planning staat voor de SF-24 in Miami. Maar er is nog een ander aspect wat het event in Miami bijzonder maakt: "Dit is een speciaal weekend voor het bedrijf en het team, want het markeert het debuut van onze nieuwe titelpartner HP. We zullen allemaal ons uiterste best doen om deze samenwerking zo goed mogelijk te beginnen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco